kisvasut.hu
Programajánlat
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felcsút ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kecskemét ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagycenk ~ Nyíregyháza ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob-Nagybörzsöny ~ Tiszakécske ~
Főoldal
Menetrendek
Vasúttörténet
Rendezvények
Kisvasúti napok
KBK
Szakmai oldal
Képtár
Térképtár
Irattár
Linktár
Cikkarchívum
Újdonságok
GyIK
Partnereink





Felhasználói belépés
E-mail:
Jelszó:
English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Száz éves a szilvásváradi kisvasút

2008.09.25 (kisvasut.hu)



Száz éve indult el az első vonat a Szilvásváradi Erdei Vasúton és a MÁV Eger-Putnok vasútvonalán. A jeles évforduló alkalmából vasárnap különféle programokkal várja a kisvasutat üzemeltető Egererdő Zrt. a vendégeket - hosszú idő után a kisvasút gőzösét is újra befűtik majd.


Fotó: Laczkó Zsolt (2001.10.13.)

Szeptember 28-án vasárnap 11:00-kor egy kis ünnepséggel tisztelegnek a kerek évforduló előtt, melynek keretében emléktáblát avatnak a kisvasút szilvásváradi végállomásán. Ugyanitt a kisvasút régi, megmentett járműveit bemutató kiállítás, és az elmúlt száz évet reprezentáló fotókiállítás lesz megtekinthető. A megemlékezést a Szilaj Dob együttes műsora zárja.

Ezen a napon a 9:25-kor, 14:20-kor és 17:10-kor induló vonatokat a kisvasút 394-es sorozatú gőzmozdonya továbbítja majd.

Szombaton ünneplik a MÁV Eger-Putnok mellékvonalának évfordulóját, melynek keretében különvonat közlekedik majd a vonalon, illetve egy - errefelé - igazi ritkaság, egy MDmot motorvonat fog közlekedni Szilvásvárad és Putnok között. Szombat este éjszakai fotósvonat indul majd a Szalajka-völgybe. Ezekről a programokról részletesen a www.trains.hu oldalon kaphatnak tájékoztatást.

Legutóbbi módosítás: 2008.09.25. 14:26

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
Vasútkereső térkép

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline