kisvasut.hu
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felcsút ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kecskemét ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagycenk ~ Nyíregyháza ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob-Nagybörzsöny ~ Tiszakécske ~
Főoldal
Menetrendek
Vasúttörténet
Rendezvények
Kisvasúti napok
KBK
Szakmai oldal
Képtár
Térképtár
Irattár
Linktár
Cikkarchívum
Újdonságok
GyIK
Partnereink





Felhasználói belépés
E-mail:
Jelszó:
English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Nyílt nap a felsőpetényi kisvasúton

2007.09.07 (kisvasut.hu)



Az Agyag-Ásvány Kft. és a Kisvasutak Baráti Köre Egyesület (KBK) nyílt napot tart szeptember 16-án (vasárnap) a Nógrád megyei Felsőpetény és Bánk között húzódó egykori bányavasúton.
A nagyvasúttal párhuzamosan haladunk az első fél kilométeren

A nagyvasúttal párhuzamosan haladunk az első fél kilométeren
Fotó: Fodor Illés (2006.09.16.)

A nap folyamán 10.00 és 16.00 között lehetőség lesz utazni a kisvasút szerelvényével. A programok központja a felsőpetényi fűtőháznál lesz.

A felsőpetényi kisvasút 2005-ig az itt kitermelt agyagot szállította a felszínre, illetve a bánki vasútállomásra. Gazdasági okok miatt a mélyművelés megszűnt, a síneket azonban nem szedték fel, hanem a kisvasút jövőbeni turisztikai hasznosítására gondolva a vasút tulajdonosa önkéntesek segítségével gondozza a pályát. A vonal személyforgalomra történő megnyitásához (illetve a mélyművelésű részen egy bányamúzeum létrehozásához) azonban komolyabb összegre van szükség, melyet az üzemeltető és a KBK pályázati forrásokból szeretne előteremteni. Optimális esetben a felújítási munkák 2008-ban kezdődhetnek meg.

Legutóbbi módosítás: 1999-01-01 00:00

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
Vasútkereső térkép

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline