Kemencei Erdei Múzeumvasút oldal logo
Kemence
Megközelítés
Menetrend
Díjszabás
Programok
Vasúttörténet
Műszaki adatok
Járművek
Üzemeltető
Szállások
Látnivalók
Támogatók
Elérhetőség
Cikkarchívum
Képtár
Linktár
Partnereink

Felhasználói belépés

English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Kemence: Szarvasbőgés-hallgató különvonat

2017.08.26Szeptember 16-án és 23-án este szarvasbőgés hallgató különvonat indul Kemence állomásról az Észak-Börzsönybe a KBK Egyesület és az Ipoly Erdő Zrt. közös szervezésében.

P7 személyvonattal.

P7 személyvonattal.
Fotó: Sándor Ákos (2016.09.24.)

Érkezéskor zsíroskenyér és büfé várja a látogatókat.

A program során különvonattal Feketevölgyig utazunk, majd besétálunk a Fekete-kútig, ahol a Kemencei Erdészet kollégájától hallhatunk érdekességeket a szarvasok nászáról. Visszafelé a vonaton ülve, némán gurulva, meg-megállva hallgatózunk, hogy saját füllel halljuk az őszi erdők legjellegzetesebb hangját: a szarvasbikák vágyakozó bőgését.

Találkozás helye: Kemencei Erdei Múzeumvasút (Kemence, Csarnavölgyi út 45.) 8 órakor, de legalább fél órával az indulás előtt. A vonatokat legalább 10 fő részvételével indítjuk, ezért kérjük, hogy a részvételi szándékot előzetesen jelezzék a szervezők felé, legkésőbb szeptember 23-án, 12 óráig.

Tervezett indulás időpont: 2016. szeptember 23. 21:00

Részvételi díj, mely tartalmazza a menettérti jegyet, a szakvezetés díját és a zsíroskenyeret: teljes árú: 1500Ft kedvezményes: 1350Ft Egy szerelvény befogadóképessége 30 fő, de nagy érdeklődés esetén további különvonatok indítására kerülhet sor.

FIGYELEM!

 A vasútvonal nagy részén nincs térerő, a jármű sötétben közlekedik, ezért kérjük mellőzzék a mobiltelefonok, okostelefonok és táblagépek használatát mert zavarja az éjszakai erdő állatvilágát, illetve akadályozza a vonatszemélyzet munkáját!

Legutóbbi módosítás: 2017-08-26 14:57

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Küldjön képet!


Vasútkereső
A kiválasztott vasút helye kis térképen

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV