kisvasut.hu
Programajánlat
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felcsút ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kecskemét ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagycenk ~ Nyíregyháza ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob-Nagybörzsöny ~ Tiszakécske ~
Főoldal
Menetrendek
Vasúttörténet
Rendezvények
Kisvasúti napok
KBK
Szakmai oldal
Képtár
Térképtár
Irattár
Linktár
Cikkarchívum
Újdonságok
GyIK
Partnereink





Felhasználói belépés
E-mail:
Jelszó:
English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Gemenc: Szarvasbőgés hallgató kisvasutazás

2017.08.22



Gemencen a szarvasbőgés kezdete jelenti az ősz érkezését. Augusztus utolsó napjaitól október elejéig tart a gímszarvasok násza. A szeptember elején kezdődő vadászati szezon miatt ilyenkor korlátozottan látogatható az erdő, de a Keselyűsből (augusztus 26-án és szeptember 9-én) és Pörbölyről (augusztus 25. és  26-án, valamint szeptember 1., 2., 8. és 9-én) induló szarvasbőgés hallgató túrák résztvevői lehetőséget kapnak arra, hogy megtapasztalják a bikák hangjától zengő erdő különleges hangulatát.


Fotó: Tatai András (2011.05.22.)

A túrák tervezett programja mindkét helyszínen hasonló, ettől csak a szeptember 1-én Pörbölyről induló lovasfogatos kirándulás tér el, amelynek résztvevői egy borkóstolóval egybekötött vacsorán vehetnek részt, mielőtt az erdőbe indulnának a fogatokkal.

Tervezett program:

17:00 Gímvallatás Mit olvashat ki a vadász a hullajtott agancsokból, hányféle bőgő hangot hallhatunk az erdőben, hogyan élnek a gímszarvasok? Ezekre a kérdésekre is válaszokat ad vadász kollégánk az előadása során. Bemutatja az elmúlt években gyűjtött legérdekesebb hullajtott agancsokat is és a bőgőkürt sem marad néma.

17:30 A gemenci szarvasok Mosonyi Szabolcs operatőr – rendező Gemencen forgatott természetfilmjének vetítése

18:00 A vonat és a fogatok indulása az erdőbe. Visszaérkezés Pörbölyre illetve Keselyűsbe kb. 21:00 órakor

A túrákon való részvétel gyerekek részére általában nem ajánlott. Szeptember 2-án az Ökoturisztikai Központból induló túrára azonban várják a gyermekeket is, ekkor a csendes hallgatózást megunó fiatalok kézműves foglalkozáson, filmvetítésen várhatják meg Lassiban a vonat visszaindulását.

Szarvasbőgés hallgató túrák helyszínei:

  • a pörbölyi Ökoturisztikai Központ augusztus 25.,  26., szeptember 1., 2., 8., 9.
  • a Keselyűsi Fogadóépület a ugusztus 26. s zeptember 9.

Bővebb információ és jelentkezés:

Pörböly Ökoturisztikai Központ 7142 Pörböly, Bajai út 100. Telefon: 30 243-4613 és 74 491-483 email: okocentrum@gemenczrt.hu

Legutóbbi módosítás: 2017-08-22 07:18

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
Vasútkereső térkép

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline