kisvasut.hu
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felcsút ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kecskemét ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagycenk ~ Nyíregyháza ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob-Nagybörzsöny ~ Tiszakécske ~
Főoldal
Menetrendek
Vasúttörténet
Rendezvények
Kisvasúti napok
KBK
Szakmai oldal
Képtár
Térképtár
Irattár
Linktár
Cikkarchívum
Újdonságok
GyIK
Partnereink
English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Újra járnak Gemencen vonatok

2006.07.03 (kisvasut.hu)Ismét beindult a vasúti közlekedés Bárányfok és Gemenc-Dunapart között az árvíz által sújtott Gemenci Állami Erdei Vasút vonalán. A szerelvények immár minden nap közlekednek, Bárányfokról 10.40-kor és 13.35-kor indulnak.
A C50Z-404 pályaszámú mozdony Bárányfokon a 31923 sz. járat indulása előtti percekben

A C50Z-404 pályaszámú mozdony Bárányfokon a 31923 sz. járat indulása előtti percekben
Fotó: Barabás Tibor (2001.06.22.)

Bár csökkentett sebességgel, de újra megindult a forgalom a kétszer is víz alá került Bárányfok és Gemenc-Dunapart állomások közötti szakaszon. A pálya teljes helyreálítására még nem került sor, így a szakaszon sebességkorlátozás van érvényben.

A tervek szerint június 24-én fog beindulni a közlekedés Pörböly és Malomtelelo között. A végleges üzemkezdet a munkák állásától függ, így utazás elott mindenképpen célszeru információt kérni a (74) 491483-as telefonszámon vagy a gemvasut@axelero.hu e-mail címen.

A pálya és a megállóhelyek árvíz utáni felújítására jelenleg még nincs anyagi fedezet, az eddig elvégzett munkákat a kisvasút dolgozói az erdei vasút számára biztosított éves fenntartási keret terhére végezték el.

Legutóbbi módosítás: 1999-01-01 00:00

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
Vasútkereső térkép

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV