Kemencei Erdei Múzeumvasút
Megközelítés
Kemence
Megközelítés
Menetrend
Díjszabás
Programok
Vasúttörténet
Műszaki adatok
Járművek
Üzemeltető
Szállások
Látnivalók
Támogatók
Elérhetőség
Cikkarchívum
Képtár
Linktár
Partnereink





English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Kerékpárral



Kemence az "Ipoly-menti regionális kerékpárforgalmi tengely"-en található. Szob felől Ipolydamásdig a nagyrészt már kiépített Duna balparti kerékpárutat ajánljuk a bicajosok figyelmébe, de Nógrád-Diósjenő felől is jól megközelíthető.


Fotó: Karap Krisztián

Szobon át

Budapesttől Ipolydamásdig a nagyrészt már kiépített Duna balparti kerékpárutat ajánljuk a bicajosok figyelmébe, innen Kemencére kisforgalmú közúton lehet eljutni. Mintegy 70 kilométerrel kevesebbet kell tekernünk, ha a kerékpárokat Szobig vonattal szállítjuk.

Budapest - Kemence: 105 km
Szob vá. - Kemence: 31 km

Diósjenőn át

Kemence Nógrád-Diósjenő felől is megközelíthető drótszamárral, azonban ebben az esetben javasoljuk, hogy a bicajokat Nógrádig vagy Diósjenőig szállítsuk vonattal, mivel a nagyforgalmú 2-es úton nem éppen kellemes élmény a kerekezés. Menetközben érdemes meglátogatni a nógrádi várat, amely közvetlenül a település középpontjában található. Diósjenő és Kemence között az út a Börzsöny szívében vezet; szép útvonal ez, de nagy emelkedőket kell leküzdenünk a látványért. (Nógrád, illetve Diósjenő vasútállomása 220 méter magasan van, míg az útvonal legmagasabb pontján található Závoz-nyereg 490 méterrel magasodik a Balti-tenger szintje fölé.)

Nógrád vá. - Kemence: 24 km
Diósjenő vá. - Kemence: 20 km

A környéken számos kerékpártúrát tehetünk. Számos nevezetesség 1-2 órás tekeréssel elérhető Kemencéről (Nagybörzsöny, Ipolyság, Drégelyvár stb.). A Börzsöny és az Ipoly-vidék útjai is kitűnőek a kerékpározás számára. 

Kemence-Múzeum vasútállomáson a kerékpárok őrzését a kisvasút üzemideje alatt biztosítani tudjuk.

Google map link

Legutóbbi módosítás: 2008.06.15. 00:59

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
A kiválasztott vasút helye kis térképen

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline