kisvasut.hu
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felcsút ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kecskemét ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagycenk ~ Nyíregyháza ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob-Nagybörzsöny ~ Tiszakécske ~
Főoldal
Menetrendek
Vasúttörténet
Rendezvények
Kisvasúti napok
KBK
Szakmai oldal
Képtár
Térképtár
Irattár
Linktár
Cikkarchívum
Újdonságok
GyIK
Partnereink





English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Balatonfenyves - mozdonyt loptak

2008.06.26 (kisvasut.hu)



Ebben a hónapban háromszor törtek be a balatonfenyvesi kisvasút telepének területére. A harmadik alkalommal már nem is betörés, hanem szabályos rablás történt, fényes nappal.
A kisvasúti napra felújított vadászkocsi a fenyvesi állomáson

A kisvasúti napra felújított vadászkocsi a fenyvesi állomáson
Fotó: Bagosi Attila Ferenc (2006.09.02.)

 A hónap elején az összes helyiséget, raktárat irodát feltörték, ajtókat berugdalták, lakatokat levágták. Akkor, szerencsére, aránylag kis kárt okoztak, főként szerszámkészletet és vízhűtőket vittek el. Vasárnap hajnalban 5 db C-50-es ütközőt loptak el, a tetteseket már elfogták, a felvásárló vastelepet is megtalálták, ám az ütközők megsemmisültek, összevágták valamennyit.

Ám a minap, már nem is lopás, hanem szabályos gépesített rablótámadás történt: világos nappal délután fél négy és este nyolc között egy darus autóval ellopták a C50 5723 mozdony alvázát, az alatta lévő mesztegnyői eredetű forgóvázakkal, négy Bak sorozatú kocsi forgóvázat, négy Bak kerékpár tengelyt.

Az 1990-es évek elején felvetődött Balatonfenyvesen, hogy a vonatokat légfékkel kellene fékezni (a C-50-es mozdonyokon eredendően nincs légfék csak kézifék). A választás az 5723-as mozdonyra esett, a felújítás is megkezdődött Dombóváron (a vezetőfülke és a géptér elkészítése, illetve a légfék berendezéseinek előkészítése). Mivel 2002-ben a kisvasút vonalainak nagy részén üzemszünetet rendeltek el, így a projekt is leállt, a jármű alváza a fenyvesi fűtőház mellett várta sorsa jobbra fordulását. Egészen június 25-ig, amikor ellopták.

Legutóbbi módosítás: 2008.06.26. 10:39

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
Vasútkereső térkép

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline