kisvasut.hu
Rendezvénynaptár
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felcsút ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kecskemét ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagycenk ~ Nyíregyháza ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob-Nagybörzsöny ~ Tiszakécske ~
Főoldal
Menetrendek
Vasúttörténet
Rendezvények
Kisvasúti napok
KBK
Szakmai oldal
Képtár
Térképtár
Irattár
Linktár
Cikkarchívum
Újdonságok
GyIK
Partnereink





English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Tavaszi zsongás a Mátrában

2012.04.20



Az április 28-ától május 2-áig tartó hosszú hétvégén számos programmal várja az Egererdő Zrt. Mátravasút Üzeme az utazni vágyókat és az érdeklődőket!

Gyöngyös állomáson

Gyöngyös állomáson
Fotó: Jakóts Ádám (2011.10.29.)

A vasútüzem Gyöngyi gőzöse a fenti napokon közlekedni fog, mindkét vonalon lehet vele utazni. A korábban kiadottak szerint: április 28-án (szombaton) és május 1-én (kedden) a lajosházi vonalon, míg április 29-én (vasárnap) és április 30-án (hétfőn) a mátrafüredi vonalon a menetrendben megjelölt vonatokat közlekedtetjük gőzmozdonnyal. A gőzmozdony vontatásért pótdíjat nem kell fizetni, de a díjszabási korlátozás érvényben lesz.

Április 28-án (szombaton): „Nyitott kapuk”. A vontatási telep, fűzőház és a javító műhely szakszemélyzeti kísérettel látogatható 10 – 16 óra között, ingyenesen.

Április 29-én (vasárnap): Lajosházára esti és éjszakai vonatozásra várjuk az érdeklődőket. A Mátrafüredről 18.17-kor induló, Lajosházáig közlekedő sebes vonat (Gyöngyösről tovább indul 18.52-kor) gőzmozdonyvontatással közlekedik. Ennél a vonatnál a gyerekek részére Lajosházán „kincskereső” túra. A Gyöngyösről 20.52-kor és 22.52-kor induló vonatoknál Lajosházán tavasznyitó TŰZIJÁTÉK-ot tartunk. Az időjárás függvényében az éjszakai vonatokban nyitott kocsikat is közlekedtetünk. Az esti és éjszakai vonatok viteldíja gyermekeknek: 790,- Ft, felnőtteknek 1580,- Ft.

Április 30-án (hétfőn): a gyöngyösi állomásépületben kialakított vasúttörténeti fotókiállítás látogatható térítésmentesen. Itt vásárolható meg a vasút történetét diákon bemutató CD is.

Május 1-én (kedden): a „Mátravasút nyomába” eredhetnek az érdeklődők. Gyöngyösről a 10.52-kor induló vonattal utazás Lajosházáig, onnan tovább gyalogosan megtekinthető a szalajkaházi szakasz helyreállítása. Szalajkaháznál a tanösvény és a József Attila forrás felkeresése. A túráért külön díjat fizetni nem kell, de előzetes bejelentkezést kérünk a 37/ 312-447, vagy a 30/758-3140-es telefonon.

Szíves figyelmükbe ajánljuk kedvezményeinket, mely szerint napi, kétnapos és négynapos jegy is vásárolható felnőttek és gyermekek, diákok részére. Az érvénytartamon belül korlátlan számú utazásra jogosítanak! (Az esti, éjszakai vonatokon önmagában viszont nem érvényes. Ehhez kiegészítő jegy váltása szükséges, amelynek az ára felnőtteknek: 790,- Ft, gyerekeknek: 450,- Ft menettérti utanként. A nappali gőzmozdonyos vonatokon viszont megkötés nélkül érvényes!)

További felvilágosítást a vasútüzem ad. Telefon: 30/758-3140, 37/312-447.

Szeretettel hívjuk, várjuk és látjuk! Egererdő Zrt. - Mátravasút

Legutóbbi módosítás: 2012.04.20. 20:51

Hozzászólások

Korponai Endre (2012-04-30 08:21:58)

Gyerekek !
Egy kisvasutakkal foglalkozó oldaltól az ember elvárná, hogy a tegnap kora este tengelytörést szenvedett Gyöngyi gőzmozdonyról (Mátravasút) érdemi híreket lehessen itt olvasni. Ehhez képest semmi nincs fenn, és változatlanul hirdeti az oldal a holnapi Lajosházi gőzmozdonyos vonatozást !!!

csibi bence 5.a (2012-05-25 22:43:02)

Egyetértek!
Egyébként ott voltunk a tengelytörés pillantatában mint utasok.
Az eseményről fényképeket is készítettem.
Próbáltam elküldeni a képeket INDÓHÁZ c. újságnak,
de sajnos a rendeszrük visszaküldte.
Hát ennyit a 21.század vívmányairól!!!

Karap Krisztián (2012-05-26 08:17:31)

Tisztelt Csiki úr!

Nyilván elmélyült gépészeti ismeretekkel rendelkezik, de majd annyi idős korában, mint amennyiben ez a gőzös most van, higgye el, minden nap ajándék lesz már...

Ön is hozzászólhat

Az e-mail címet csak az Önnel való kapcsolatfelvételre használjuk, nem jelenik meg és nem adjuk ki. Használható HTML címkék (tag): i és b, a megengedett legnagyobb hossz 1000 karakter.

Az Ön neve:
E-mail címe:
Hozzászólás:
Mennyi negyven meg huszonhat?
Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
Vasútkereső térkép

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline