kisvasut.hu
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felcsút ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kecskemét ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagycenk ~ Nyíregyháza ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob-Nagybörzsöny ~ Tiszakécske ~
Főoldal
Menetrendek
Vasúttörténet
Rendezvények
Kisvasúti napok
KBK
Szakmai oldal
Képtár
Térképtár
Irattár
Linktár
Cikkarchívum
Újdonságok
GyIK
Partnereink





English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Lilla napi gőzösözés Lillafüreden

2007.01.08 (kisvasut.hu)



A közeli Lilla-nap alkalmából 2007. február 17-én elsőként rendezik meg a Lilla-napi vonatozást a Lillafüredi Állami Erdei Vasúton. E napon az ilyenkor megszokottnál változatosabb vonatközlekedéssel szeretnének a kedvében járni minden, a kisvasút iránt érdeklődő utasunknak, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.


Fotó: Chikán Gábor

A nagyközönség számára először e napon mutatják be üzem közben a kisvasút féltett ritkaságát, a B-26-os dízelmozdonyt, egy rövid különvonat élén. A nap ünnepeltje, a Lilla nevű gőzmozdony 11:00 órakor nosztalgiavonatot továbbít Garadnára és vissza. A program zárásaként C-50-es vontatással különvonat indul a Csanyik-völgybe, az erdei iskolánál épített új forgalmi kitérőhöz. E napon 11-től 15: óráig látogatható lesz az Újmassa-Őskohó állomás melletti Kohászati Múzeum.

A vasútfényképezés és filmezés szerelmeseinek a vonal legjellegzetesebb pontjain történő áthaladásos és hagyományos fotómegállásokal szeretnék a szervezők még emlékezetesebbé tenni a napot.

A programról részletes információt a http://lillafoto.fw.hu oldalon kaphatnak az érdeklődők.



Menet- és helyjegyváltás, Lilla-napi külön díjszabás - 2007. február 17. szombat

Jegyváltás módjai:

  • A menetrend szerinti vonatok e napon is a normál díjszabás szerint váltott menetjegyekkel vehetők igénybe.
  • A B-26-os vontatta nosztalgiavonat (és az ezt követő kisegítő vonat) , a gőzvontatású nosztalgiavonatok és a C-50-es vontatta különvonat külön díjszabás szerint váltott menet- és helyjegyekkel vehetők igénybe.
  • Lilla nevű utasaink e napon valamennyi vonatunkon díjmentesen utazhatnak, de a helyjegyköteles vonatokra a helyjegy váltása számukra is kötelező.

Menet- és helyjegyek 2007. január 1-jétől válthatók elővételben a kisvasút Miskolc-Dorottya utcai pénztárában, a pénztár nyitvatartási idejében, szombaton és vasárnap 10-15 óráig.

Menet- és helyjegyek válthatók banki átutalással is szintén 2007. január 1-jétől. Az ily módon váltott jegyeket tulajdonosa a rendezvény napján veheti át az adott vonat kalauzától. Normál díjszabás szerinti menetjegyek ily módon nem válthatók. A banki átutaláshoz szükséges adatok lejjebb találhatók.

Menet- és helyjegyek válthatók a rendezvény napján is a kisvasút Miskolc-Dorottya utcai pénztárában. Vonataink befogadóképessége azonban korlátozott, így a helyszínen csak az elővételben meg nem váltott menet- és helyjegyek értékesítése áll módunkban.

A helyjegyek csak menetjeggyel együtt érvényesek. A helyjegy valamennyi vontra díjmentes. Érvényes menetjegy nélküli utasok 5000 Ft,- pótdíjat kötelesek fizetni.

A helyjegy ülőhelyfoglalásra jogosít a vonat bármely (ezt nem tiltó jelzéssel ellátott) kocsijában. Helyjegy nélküli utasok csak az állóhelyeket foglalhatják el, de az álló utasok számát a vasút korlátozhatja.

A megváltott, ill. megrendelt menetjegyek árának visszatérítése csak a program esetleges elmaradása esetén áll módunkban, banki átutalás esetén a kezelés költség levonása mellett.

Banki átutaláshoz szükséges adatok:

Bank neve: Erste Bank Hungary Nyrt.
A jogosult neve: Jakóts Ádám, a jogosult számlaszáma: 11600006-00000000-03238716

A közlemény rovatban kérjük feltüntetni a rendelő személy nevét, a rendelt menetjegy(ek) kétbetűs jelét, e mellé kötőjellel a kívánt darabszámot, a rendelt helyjegy(ek) betűjelét, e mellé kötőjellel a kívánt darabszámot.

például: FOTOS BELA JA-1 G1-3 G2-3 B-1 C-1
Gyermekjegy esetén: 14-FOTOS BELA JA-1 G1-3 G2-3 B-1 C-1

Banki átutalását kérjük jelezze e-mailben is, a lillafoto@freemail.hu címre küldött levélben.


Külön díjszabású, Lilla-napi menetjegyek:

jel

menetjegy fajtája

érvényesség

felnőtt

gyermek

JG

Lilla-napi gőzvontatású nosztalgiavonati menetjegy

Érvényes a LÁEV vonalhálózatán egy útra, bármely viszonylatban, megszakítás nélkül a 2007. február 17-én közlekedő gőzvontatású nosztalgiavonatokon.

800 Ft

600 Ft

JB

Lilla-napi B-26-os nosztalgiavonati menetjegy

Érvényes a LÁEV vonalhálózatán egy útra, a Miskolc-Dorottya utca - Diósgyőr-Majláth szakaszon a 2007. február 17-én közlekedő B-26-os vontatta nosztalgiavonaton és az ezt követő C-50-es vontatta kisegítő vonaton.

500 Ft

400 Ft

JC

Lilla-napi C-50-es különvonati menetjegy

Érvényes a LÁEV vonalhálózatán menettérti útra, a Miskolc-Dorottya utca - Csanyik Erdei Iskola szakaszon a 2007. február 17-én közlekedő C-50-es vontatta különvonaton.

700 Ft

500 Ft

JA

Lilla-napi alkalmi napijegy

Érvényes a LÁEV vonalhálózatán minden 2007. február 17-én közlekedő vonatra, korlátozások nélkül.

2500 Ft

1700 Ft

JL

Lilla-napi tiszteletjegy

Lilla napra való tekintettel a Lilla nevű utasok valamennyi vonaton díjmentesen utazhatnak.

0 Ft

A Lilla-napi vonatozás keretében közlekedő vonatokra 14. életévüket be nem töltött gyermekek gyermekjegyet válthatnak. Ezen kívül egyéb kedvezmény nem vehető igénybe.

Gőzvontatású nosztalgiavonati helyjegyek:

G1 Miskolc-Dorottya utca > Garadna Indulás Miskolc-Dorottya utcáról: 11:00

G2 Garadna > Miskolc-Dorottya utca Indulás Garadnáról: 12:55

B-26-os nosztalgiavonati helyjegy: 

B Miskolc-Dorottya utca > Diósgyőr-Majláth Indulás Miskolc-Dorottya utcáról: 9:15

C-50-es különvonati helyjegy (menettérti útra): 

C Miskolc-Dorottya utca > Csanyik Erdei Iskola Indulás Miskolc-Dorottya utcáról: 14:20




Bővebb információ, aktuális hírek:
http://lillafoto.fw.hu

Lilla-napi menetjegyek mellé váltható helyjegyek:

Legutóbbi módosítás: 1999-01-01 00:00

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
Vasútkereső térkép

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline