Nagybörzsönyi Erdei Vasút
Nagybörzsöny
Megközelítés
Menetrend
Díjszabás
Vasúttörténet
Műszaki adatok
Járművek
Szállások
Elérhetőség
Cikkarchívum
Képtár
Partnereink

English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Előmegnyitó Szob-Márinosztra között

2007.11.16 (Chikán Gábor)Az újjáépítési munkák befejeztével kis ünnepség keretében leközlekedett az első személyszállító vonat Márianosztra-Szob között. A rendszeres üzem várhatóan tavasszal indul.
Az előmegnyitó különvonata Márinosztrán

Az előmegnyitó különvonata Márinosztrán
Fotó: Chikán Gábor (2007.11.16.)

Az újjáépülő kisvasúton a pályaépítési munkák befejeződtek, ebből az alkalomból rendeztek kis ünnepséget a meghívottak számára. Az utazás előtt gyönyörű téli időjárásban Nagyirtáson tartott fogadáson ismertették a munka főbb állomásait és a jövőre vonatkozó terveket, majd Márianosztrán már az elkészült állomáson szállhattak vonatra a jelenlévők. A beruházás járműbeszerzésre vonatkozó része még nem zárult le, így a feketebalogi kisvasút munkák során itt dolgozó mozdonya vontatta a Királyréti EV egyik erre az alkalomra kölcsönvett személykocsiját.

A tervek szerint hamarosan megérkeznek a vasút saját járművei (ezeket is a most itt közlekedett kocsi gyártója építi), tavaszra pedig kialakul az üzemeltetés rendszere, és megindulhat a menetrend szerinti forgalom. Ugyanakkor hamarosan várható az a reménybeli kormánydöntés, amely alapján folytatódhat a kisvasút építése Márianosztrától Nagyirtásig, valamint a meglévő szakaszok rekonstrukciója, és számos mostani hiányosság kiküszöbölése (járművek beszerzése, járműtelep).

Képek az eseményről

Legutóbbi módosítás: 2007.11.16. 18:13

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
A kiválasztott vasút helye kis térképen

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline