kisvasut.hu
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felcsút ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagycenk ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob-Nagybörzsöny ~
Főoldal
Menetrendek
Vasúttörténet
Rendezvények
Kisvasúti napok
KBK
Szakmai oldal
Képtár
Térképtár
Irattár
Linktár
Cikkarchívum
Újdonságok
GyIK
Partnereink

English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Fotóvonat és csillagászat Pálházán

2014.09.15 (Karap Krisztián)Éjszakai fotóvonatozással búcsúzott a nyártól az ÉSZAKERDŐ Zrt. Pálházi Állami Erdei Vasútja.

A két C50-es, mint két tojás. Lehet keresni az apró különbségeket. Vajon hány van?

A két C50-es, mint két tojás. Lehet keresni az apró különbségeket. Vajon hány van?
Fotó: Lászlófi Károly (2006.07.26.)

A szerelvényen negyvenen utaztak szombaton este: a résztvevők egy része a helybeliek közül került ki. A többiek egy nosztalgiabuszos program kapcsán érkeztek Pálházára, ők egy muzeális értékű, Ikarus 620-as busszal kirándultak a Zemplénben. A nyitott és zárt kocsikkal kiálló fotóvonat röviddel este nyolc előtt indult útjára. A szervezők több megállót terveztek a programba. Pálháza-Ipartelepen, Kishután, a Kemence-patak melletti rétnél és Kőkapun reflektorokkal világították meg a szerelvényt, hogy minél jobb felvételeket készíthessenek a kisvasutak szerelmesei. Az utasok a visszaúton sem unatkoztak, Novák Richárd csillagász az égbolt rejtelmeibe avatta be őket. A kis csapat éjfél körül, élményekkel és fotókkal "megrakodva" tért vissza Pálházára. Ez egyébként már a harmadik fotóvonat volt, azt tapasztaljuk, hogy egyre többen érdeklődnek a lehetőség iránt - mondta Buday Péter, az ÉSZAKERDŐ Zrt. Hegyközi Erdészeti Igazgatóságának vezetője.

Miskolc, 2014. szeptember 2.

Legutóbbi módosítás: 2014-09-15 07:18

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Küldjön képet!


Vasútkereső
Vasútkereső térkép

Hírlevél

E-mailban értesítjük új cikkeinkről, ha feliratkozik hírlevelünkre.


(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV