kisvasut.hu - Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Egyesületi élet

A Kárpát-medencei Kisvasutak XXVI. találkozója

2020.02.05 (Bacsinszky Tibor)



A Kárpát-medencei Kisvasutak XXVI. találkozója 2020. február 5-én zajlott le a MÁV Zrt. Budapesti Igazgatóságán.

Kárpát-medencei Kisvasutak XXVI. találkozója - Budapest, MÁV Bp. Ig.

Kárpát-medencei Kisvasutak XXVI. találkozója - Budapest, MÁV Bp. Ig.
Fotó: Szűcs Zoltán József (2020.02.05.)

Megnyitójában Révész Máriusz kormánybiztos kifejtette, hogy a kormányzati segítséggel 2017-től folyamatosan megnyílt fejlesztési lehetőséggel már több vasutat sikerült felújítani, a munkák máshol még folyamatban vannak.
A következőkben a pályafelújítások mellett a magyarországi nemzeti energia és klímastratégiával összhangban a járművek megújítására is nagyobb hangsúlyt kell fektetni, így a tiszta energiát (elektromos hajtás) használó járművek fejlesztésére is figyelmet kell fordítani. Új fejlesztési forrásokat nyitottak meg, amelyből további keskeny nyomközű vasutak újulhatnak meg illetve elvégezhetők a jövőbeni fejlesztések előkészítő munkái (pld. Nyíregyháza Vasútállomás – Nyíregyháza Sóstó).

A vasútüzemi beszámolókból kitűnt, hogy a támogatást mindenütt valódi érdemi műszaki előrelépésre fordították, több évtizedre előre gondolkodva újították fel a pályát és múlt műszaki értékeinek megőrzésére figyelve végezték a járműfelújításokat. A számos érdekfeszítő előadás és felszólalás mellett a találkozó hagyományához híven lehetőség nyílt a kisvasutas szakemberek közötti eszmecserékre is.

Legutóbbi módosítás: 2020-02-05 23:07

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások.

Ön is hozzászólhat

Az e-mail címet csak az Önnel való kapcsolatfelvételre használjuk, nem jelenik meg és nem adjuk ki. Használható HTML címkék (tag): i és b, a megengedett legnagyobb hossz 1000 karakter.

Az Ön neve:
E-mail címe:
Hozzászólás:
Mennyi huszonnégy meg negyvennégy?
(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline