kisvasut.hu - kisvasut.hu - Programajánlat

Sinséta a Gyermekvasúton

2018.01.092018. jnauár 28-án - Állomások, fűtőház és egyéb csodák - kicsiknek és nagyoknak. Az első séta 10:00 órakor kezdődik, találkozó Hűvösvölgy állomáson a várótermében (mely pénztárhelyiség is egyben). A második séta 13:30 órakor kezdődik, találkozó a Széchenyihegy állomáson a váróteremben.

A kisvasúti napi különvonat 6 kocsis szerelvénye áll Csillebérc állomás bejárati jelzőjénél

A kisvasúti napi különvonat 6 kocsis szerelvénye áll Csillebérc állomás bejárati jelzőjénél
Fotó: Joó Ádám (2013.04.13.)

A Gyermekvasút a főváros egyik különleges, a maga nemében páratlan látványossága. A budai hegyvidék kirándulóhelyeit összekötő kisvasút, ahol a különböző beosztásokban iskolás korú gyermekvasutasok teljesítenek szolgálatot. Vonatozunk, miközben elmeséljük nektek a Gyermekvasút történetét. A séta időtartama 3 óra!

Vendégünk Vinis Gyula, a Gyermekvasút nyugalmazott gépészeti vezetője, aki megosztja velünk az állomások és vonatok minden apró, rejtett titkát. Hallhattok érdekes történeteket, bepillanthattok a vasutas gyerekek szorgos napjaiba. Kipróbálhattok sok olyan eszközt, amik a (kis)vasutasok munkáját segítik.

Amit kínálunk nektek a sétánkban:

  • -Hűvösvölgy állomáson megtekintjük a korszerű, fényjelzős biztosító berendezés kezelőpultját a forgalmi irodában.
  • Széchenyi-hegy állomáson megtekintjük a 120 éves vasúti elvek alapján működő biztosító berendezést, a karos (alak)jelzőket, a váltókezelő munkahelyét, valamint ki lehet próbálni a helyszíni váltóállítást is.
  • A hűvösvölgyi fűtőház meglátogatása, ahol a mozdonyok és vasúti kocsik javítása történik.
  • Gyermekvasutas Múzeum látogatása tárlatvezetéssel.

Részvételi díj: felnőtteknek 3.500,- forint, nyugdíjasoknak 2.900,- forint, gyermekjegy (6-14 éves korig) 1.900,- forint ( 6 év alatt ingyenes). A részvételi díj tartalmazza a kisvasútra érvényes, egy útra szóló menetjegy árát.

Regisztráció szükséges a sétára !! Jelentkezés / további információ: info@sinenvagyunk.hu +36 70 2811178 / Kiss Gabriella http://sinenvagyunk.hu/sinsetak/

Legutóbbi módosítás: 2018-01-09 17:11

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV