kisvasut.hu - Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Egyesületi élet

Hűvösvölgyi Szakcsoport

2014.02.18



A szakcsoport célja a Széchényi-hegyi Gyermekvasút hűvösvölgyi telephelyén megőrzött muzeális, vasúttörténeti szempontból értékkel bíró motoros és a hozzájuk szorosan kapcsolódó vontatott járművek megőrzése, felújítása, bemutatása és üzemeltetésének elősegítése. 

Alapítva: 2014. február 16-án
Alapító taglétszám: 15 fő

A Hűvösvölgyi szakcsoport (továbbiakban a szakcsoport) alapító és jövendőbeli tagjai közös célkitűzésként az alábbiakat fogalmazzák meg:

A Széchényi-hegyi Gyermekvasút hűvösvölgyi telephelyén megőrzött muzeális, vasúttörténeti szempontból értékkel bíró motoros és a hozzájuk szorosan kapcsolódó vontatott járművek megőrzése, felújítása, bemutatása és üzemeltetésének elősegítése. Ennek érdekében az önálló kezdeményezések összefogása, támogatók felkutatása, pályázati tevékenységek lebonyolítása, tudományos és ismeretterjesztő tevékenységek elősegítése, a felújítási projektek kommunikációjának megszervezése a szakcsoport elsődleges célja, miközben megteremtjük a lehetőségét az önkéntes munkavégzésnek is. További cél a muzeális járművek történetét feldolgozó kiadványok gondozása és megjelentetése, aktív részvétel a Gyermekvasút nyilvános rendezvényein, társszervezetekkel való kooperatív együttműködés a Kisvasutak Baráti Köre Egyesület keretein belül.

A szakcsoport tagja lehet minden egyesületi tag, aki a szakcsoport céljainak elérése érdekében hajlandó rendszeres munkájával és lehetőségeihez mérten anyagiakkal hozzájárulni.

A szakcsoport működésének további szabályait a Kisvasutak Baráti Köre Egyesület Alapszabálya tartalmazza.

Legutóbbi módosítás: 2014.02.18. 03:45

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline