kisvasut.hu - Szakmai oldalak -

Ezen az oldalon a kisvasutak működésének szakmai hátteréhez kacsolódó anyagok találhatók. Az utasítások között a kisvasutak forgalmi szabályait gyűjtöttük össze, a jelenlegi mellett több, korábbi szabályozást is. A jogszabályok között kiemeltük a kisvasutakat is érintő jogszabályokat, rövid tartalmi összefoglalóval.

A járművek oldalain számos vontatójármű rövid leírását és a járművek pályaszámrendszereinek bemutatását helyeztük el, valamint elérhető a kisvasúti járművek adatbázisa.

A Vasútkereső oldalon a jelenlegi és egykori hazai kisvasutak több ezer km-es hálózatának térképvázlatai és főbb adatai találhatók.

Javasolt díjszabási alapelvek a turisztikai célú kisvasutakon

Az Országos Erdészeti Egyesület Erdei Vasút Szakosztályának ülésén napirendre került, hogy lehetséges-e, illetve milyen mértékben egységes alapokra helyezni a turisztikai célú kisvasutak díjszabását. A szakosztály megbeszélését követően a KBK Vasútszabályozási és Stratégiai Szakcsoportja elkészítette az erre vonatkozó javaslatát.

(...)

Időszakos vizsga gyakorló kérdéssor

A kisvasúti Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás és a kapcsolódó vonalismeretek szabályaiból elérhető néhány gyakorló tesztkérdéssor.

(...)

A hazai kisvasúthálózat alakulása 1990-től 2012-ig

Egy kis vasútstatisztika: érdekes vasúttörténeti adatokat foglal össze a magyarországi kisvasutak hálózathosszának utóbbi 22 évi alakulása.

(...)

Javasolt menetrendi alapelvek a kisvasutak menetrendjeinek kialakításához

Egyesületünk Vasútszabályozási és Stratégiai Szakcsoportja elkészítette javaslatait a kisvasutak menetrendjének összeállításához. A 2012. évi menetrendek a Magyar Fejlesztési Bank kezdeményezésére már sok esetben ezzel összhangban készültek.

(...)

Kisvasutak lehetőségei Magyarországon

Az Egyesülettől kért állásfoglalás a kisvasutak, különösen a jelenleg üzemen kívüli Kecskeméti és Nyíregyházi Kisvasút jövőbeni lehetőségeiről.

(...)

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline