Csömödéri Erdei Vasút
Megközelítés
Csömödér
Megközelítés
Menetrend
Díjszabás
Látnivalók
Elérhetőség
Cikkarchívum
Képtár
Partnereink





Felhasználói belépés
E-mail:
Jelszó:
English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Megközelítés

2009.04.21



A Csömödéri Állami Erdei Vasút viszonylag nagy területet érint, így egyenként vesszük az állomások megközelítési lehetőségét .

Lenti

A kisvasút végállomása a Táncsics Mihály utcában található, a MÁV állomása és a termálfürdő mellett. Vonattal érkezve vissza kell sétálni az állomás előtti útátjáróig, majd jobbra fordulni, és követni a keskeny sínpárt. Autóbusszal érkezve Lenti, vasútállomás bejárati út a legközelebbi megállóhely. Személyautóval Zalaegerszeg felől érkezve át kell hajtani a városon, majd a termálfürdő vagy az erdei kisvasút felé irányító táblákat kell követni. A nagyvasút keresztezése után mintegy négyszáz méterrel jobbra lesz a kisvasút végállomása. Rédics felől érkezve a városba érkezés után el kell hajtani a nagyvasút állomása mellett, és utána kell jobbra fordulni - a termálfürdő ebből az irányból is jelezve lesz.

Lenti, Gyöngyvirág utca

A kisvasút városközponthoz közelebbi megállója. Elsősorban az autóbusszal érkező utasok részére ajánljuk, ugyanis az Ifjúság utcán keresztül könnyen és gyorsan ide lehet érni.

Lentiszombathely-Mumor

A Lentihez tartozó Mumort és Lentiszombathelyet összekötő közút és a kisvasút kereszteződésénél található.

Iklódbördőcei temető

A Lentit és Csömödért összekötő műút mellett található közvetlenül azután, hogy elhagytuk Iklódbördőce települést.

Csömödér

A MÁV vasútállomásának túloldalán található a kisvasút központi telephelye. Vonattal vagy busszal érkezve (a buszok is betérnek a csömödéri vasútállomásra) át kell menni a vasúti vágányokon, és egy kis kapun át juthatunk be a kisvasút végállomására. Autóval érkezve Csömödérről Páka felé kell elhagyni a települést, át kell menni a vasúti átjárón, majd az erdei vasút feliratú táblánál balra (Páka felől érkezve pedig jobbra) kell kanyarodni. Ez az út a kisvasút telephelyére vezet, a vasúti vágányokat keresztezve balra kell fordulni, és száz méter után találjuk meg a parkolót. (Figyelem! A Google térképén jelölt Vasút utca a valóságban nem létezik!)

Páka

Pákán a kisvasút megállója a település központjában, a Béke utcában található, közvetlenül a Páka sportpálya elnevezésű buszmegálló mellett.

Dömefölde

A Pákához tartozó település vasútállomása a település központjában kiágazó földút mellett található, a településtől mintegy kétszáz méterre.

Kányavár

A település Bázakerettye felőli vége előtt, a kisvasút átjárójánál található a település megállóhelye.

Törösznek

A Csömödér és Bázakerettye közötti műútról Kányavár után Pördefölde felé kell letérni. Mintegy négyszáz méter múlva a Szentpéterfölde felé tartó, csak teherszállításra használt mellékvonal sínpárja keresztezi a műutat. A kisvasút töröszneki megállóhelye az útátjáró előtt, a kisvasút fővonalának és mellékvonalának elágazása előtt található.

Kámaházi erdészlak

Kámaházát Bázakerettyéről Lasztonyán át közelíthetjük meg. A műút Lasztonya és Kámaháza között keresztezi a kisvasút vonalát. A vasúti átjárónál található Kámaházi erdészlak megállóhely.

Bánokszentgyörgyi elágazás

A Márkiba vezető fővonal és a Kistolmácsi mellékvonal elágazásánál található megállóhely. Csak földúton közelíthető meg.

Bázakerettye alsó

Bázakerettye központi helyen fekvő vasútállomása a Bázakerettyét Borsfával összekötő főút kereszteződése mellett található. Itt van az autóbuszállomás is, ahonnan Nagykanizsa irányába van viszonylag jó közlekedés.

Bázakerettye felső

A megállóhely a település déli részén, a Gyöngyvirág utca és a kisvasút kereszteződésénél található.

Kistolmács

A kisvasút végállomása a Bázakerettyét Kistolmáccsal összekötő műút mellett található, nem messze a Kistolmácsi-tótól. A közelben autóbuszmegálló is található.

Legutóbbi módosítás: 2009.04.21. 09:05

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
A kiválasztott vasút helye kis térképen

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline