kisvasut.hu - Nagybörzsönyi Erdei Vasút -

Nagybörzsöny: Meghívtuk a Mikulást, vonatozzon velünk!

2008.11.28



A Nagybörzsönyi Erdei Kisvasút utolsó üzemnapján illusztris vendég látogat el Nagybörzsönybe. A kisvasút üzemvezetősége és az Önkormányzat meghívásának eleget téve idén november 30-án vasárnap először látogatja meg a Hosszú-völgyet a Mikulás. Mi várja utasainkat ezen a napon? Valamennyi utasunk együtt utazhat vonatunkon a Mikulással és segítőivel.
Hajtányok és vonat a tolmács-hegyi csúcsfordítónál

Hajtányok és vonat a tolmács-hegyi csúcsfordítónál
Fotó: Moór Attila (2006.03.15.)

Ezen a napon egy kicsit ünnepi díszbe öltöztetjük járműveinket. A Mikulás szóvivője által hozzánk eljuttatott közleménye szerint szeretettel várja a gyerekeket, 0-99 éves korig. A legszebben éneklő, verselő utasunknak szerény ajándékot ad. Gond van az énekhangoddal? Sebaj! Ugyanolyan értékes lehet a kisvasút és a Mikulás témában elkészített, és a vonaton bemutatott rajzod! A rénszarvasok szabadságra mentek, ezért a Mikulás hajtánnyal érkezik. Vállalkozó szellemű utasaink - mivel a hajtány a vonatot követi - akár ki is próbálhatják a Mikulás járművét.

Szülők figyelmébe ajánljuk, hogy biztosítunk lehetőséget egyéni előre elkészített ajándékok vonaton történő átadására. Ez ügyben bővebb információval indulás elött munkatársaink szolgálnak.

Gondolva a hidegre, minden kedves utasunkat a menetjegyének bemutatása alapján 1dl forró teával, vagy 1dl forralt borral látja vendégül a Nagybörzsönyi állomáson a Böri büfé.

Mi készülünk a nagy napra, gyere el Te is! Egyben utolsó üzemnaphoz közeledve megköszönkük minden Kedves utasunknak, anyagi támogatóinknak, kétkezi önkéntes munkát végző vasútbarátoknak, hogy kirándulásukhoz kisvasutunkat választották, annak működését támogatták. 2008 december 1-től 2009. március 15-ig a vonalon csak különvonatok közlekednek. Az első menetrendszerinti vonat a tervek szerint 2009. március 15-én indul el.

A Mikulásvonatok indulása Nagybörzsöny Hosszú (Mikulás)-völgyből 10:15, 13:05, Nagyirtásról 11:35, 14:00. Végezetül egy jó hír: Más Mikulásvonatokkal ellentétben a nagybörzsönyi mikulásvonatok normál díjszabással közlekednek. Felnőtt menettérti jegy: 1200 Ft, Gyermek menettérti jegy 600 Ft.

Illusztris vendégünk téli pihenését is nálunk tölti. 30 fő feletti csoportok részére december 1-5-e között Nagybörzsöny-Kisirtás között 600 Ft menettérti jegyárért találkozhatnak a kisvonaton vele.

További információ és különvonat rendelése:
Királyréti/Nagybörzsönyi Erdei Vasút
Tel: (30) 5122 142, Fax: (27) 375 076
Vasútüzemvezető: (20) 4687 145
web: http://www.kisvasut-kiralyret.hu/ www.kisvasut.hu/nagyborzsony
mail: kisvasut@dunainfo.net

Legutóbbi módosítás: 2008.11.28. 09:19

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline