Lillafüredi ÁEV
Lillafüred
Megközelítés
Menetrend
Díjszabás
Vasúttörténet
Elérhetőség
Képtár
Cikkarchívum
Partnereink





English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Lilla napi vonatozás, 2008

2008.01.21 (kisvasut.hu)



Az idei évben is megrendezésre kerül a Lilla napi vonatozás a Lillafüredi Állami Erdei Vasúton 2008. február 16-án, Lilla napján. Aki csak egyet vonatozni szeretne, az megteheti ezt a kisvasút gőzmozdonyával vontatott különvonaton, aki viszont inkább a fotózást választja, annak a vonatot követő nosztalgiabusz áll majd rendelkezésére.


Fotó: Chikán Gábor

A nosztalgiavonat Miskolcról, a Dorottya utcai végállomásról 10.30-kor indul, majd a különvonat Mártabánya, Diósgyőr-Majláth érintésével közlekedik Lillafüredre. Mártabányán a bánya emlékének szentelnek negyed órát, míg Majláthon kisvasúti járműbemutatót tekinthetnek meg az érdeklődők. Lillafüredről 13.08-kor indul tovább a vonat Garadnára, ahonnan 40 perces várakozás után kezdi majd meg útját visszafelé (ezalatt megtekinthető lesz a végállomás melletti erdészeti gyűjtemény). A szerelvény délután fél négy után néhány perccel érkezik majd vissza a Dorottya utcai végállomásra.

A vasútfényképészek számára nosztalgia autóbuszt indítanak a kisvasút, illetve a gőzmozdonyos különvonat útvonala mentén, melynek segítségével a legjobb helyekről készíthetnek felvételeket a különvonatról és az autóbuszról. A jármű a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. veterán, Ikarus 31-es típusú, korhűen és igényesen felújított autóbusza lesz. A vonali fényképezések alkalmával a különvonat nem áll meg, azaz csak mozgó állapotában lesz lencsevégre kapható. Ezt a programpontot kifejezetten csak azoknak ajánlják a szervezők, akik a kisvasút nosztalgiavonatának fényképezése céljából vesznek részt a rendezvényen.

Bővebb információ, program, részvételi díj a rendezvény hivatalos oldalán található:

http://lillafoto.fw.hu/

Információs telefon:
+36 (30) 238-0755
+36 (20) 974-3845

lillavonat@gmail.com

Legutóbbi módosítás: 2008.01.21. 08:01

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
A kiválasztott vasút helye kis térképen

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline