Kovászna-Kommandó Erdei Vasút
Megközelítés
Kommandó (RO)
Megközelítés
Menetrend
Vasúttörténet
Járművek
Szállások
Elérhetőség
Támogatók
Kiadványok
Cikkarchívum
Képtár
Partnereink





Felhasználói belépés
E-mail:
Jelszó:
English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Vonattal



  • A vasúton utazók választhatnak egy északi és egy déli megközelíthetőségből. Az északi út bár hosszabb, a székely körvasúton vezetkeresztül és csak egyszer kell átszállni (Sepsiszentgyörgyön). Ajánlható a táj szépségéért is, de igazán azért, hogyha valaki a vonaton is ízes, szép magyar beszédet szeretne hallani. Itt leginkább a Corona nemzetközi gyorsvonatot ajánlhatjuk, amely Budapestről indul, és a székely körvasúton keresztül érkezik Brassóba. 17.05-kor indul a Nyugati pu.-ról, és érkezik másnap 7.43-kor Sepsiszentgyörgyre. A vonatjegyvásárlásnál figyelni kell arra, hogy visszafelé a CFR vasútállomásokon nem lehet mindenütt nemzetközi helyjegyet venni, csak az adott nagyvárosok belvárosi részeiben (ahol a vonat megáll) található CFR Agentia-nál (=CFR iroda).

  • Sepsiszentgyörgyön választhatjuk a Bereckbe vagy Kézdivásárhelyre tartó emeletes (!) vicinálist (napjában négyszer megy, lásd itt: www.cfr.ro, vagy az állomás elől induló buszjáratokat. A jegyvásárlásnál nyelvi probléma nincs az egyik esetben sem. A kovásznai megérkezés után a vasútállomás épületétől a vonal végpontja felé található a fatelep, és az erdei vasút végállomása.

  • A „déli” út Segesváron át Brassóba visz, és bár gyorsabb (a CFR egyik fontos kétvágányúsított fővonala, több gyorsvonat is közlekedik erre), de kevésbbé szép tájakon vezet kersztül. Brassóban, és általában Sepsiszentgyörgyön is át kell szállni az előbbiekben említettek szerint, és itt csak románul tudunk értekezni a pénztárosokkal. Itt ajánlani tudjuk a 23.10-kor Budapestrõl induló Dacia Expresszt, ami 11. 32-kor érkezik meg Brassóba.

  • Menetrendi információk:

    MÁV központi tudakozó

     

    (1) 4615500

    Elvira – MÁV menetrend a világhálón

     

    www.elvira.hu

    A Román Államvasutak (CFR) honlapja

     

    www.cfr.ro

    Legutóbbi módosítás: 1999-01-01 00:00

    Kereső

    Keresett szöveg:


    Részletes képkereső


    Képtár
    Képtár

    Vasútkereső
    Vasútkereső térkép

    (c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
    Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline