kisvasut.hu
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felcsút ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kecskemét ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagycenk ~ Nyíregyháza ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob-Nagybörzsöny ~ Tiszakécske ~
Főoldal
Menetrendek
Vasúttörténet
Rendezvények
Kisvasúti napok
KBK
Szakmai oldal
Képtár
Térképtár
Irattár
Linktár
Cikkarchívum
Újdonságok
GyIK
Partnereink





English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Helyi járatú busz helyett erdei vasút

2014.04.05 (Északerdő Zrt.)



Jól vizsgázott március 29-én szombaton az ÉSZAKERDŐ Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasútja. A Miskolc Rally miatt délután lezárták a 15-ös autóbusz útvonalának Lillafüred és Bánkúti elágazás közötti szakaszát. Emiatt az országban egyedülálló módon, 15.55-től 22.25-ig Lillafüred állomás és Garadna végállomás között - igazodva az MVK Zrt. érvényes buszmenetrendjéhez - ismét buszpótló vonatokat indított.

Buszpótló vonal

Buszpótló vonal
Fotó: Kaló Tamás (2014.03.29.)

 A Felső-Majláthról induló 15-ös busz Lillafüreden átadta utasait az erdei vasútnak, Garadnán pedig átszállhattak az ott levő 15-ös járatra. Így közösen sikerült a délutáni és esti órákban biztosítani a Miskolc-Ómassa városrész lakói számára a tömegközlekedést. A két társaság kitűnő együttműködésre jó példa, hogy a kisvasúton az MVK jegyellenőrei teljesítettek szolgálatot, és a kisvasút munkatársaival együtt tájékoztatták az utasokat. Mindkét irányban hét szerelvényt közlekedett ebben az időszakban.

A gondos előkészítés okán minden rendben zajlott, semmilyen fennakadás nem volt. A kimutatások szerint több mint 650-en utaztak a buszpótló kisvasúton, másfélszer annyian, mint a tavalyi Miskolc Rally idején. Bízunk abban, hogy a mostani utasok közül sokan visszatérnek, hogy esetleg családtagjaikkal együtt utazzanak, kiránduljanak a LÁEV szerelvényein.

Legutóbbi módosítás: 2014.04.05. 22:00

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
Vasútkereső térkép

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline