kisvasut.hu - Nagycenk, Széchenyi Múzeumvasút - Megközelítés

Megközelítés



 

Közösségi közlekedéssel

Vonattal a Budapest Keleti pályaudvar - Győr - Sopron útvonalon közlekedő gyorsvonatokkal lehet Fertőboz állomásig utazni. A kisvasút kölekedési idejében megállnak itt a csatlakozást biztosító gyors- és személyvonatok. A vasútállomás déli oldalán található a kisvasút végállomása és a fűtőház.
Nagycenk (kastély) állomást a legkönnyebben autóbusszal lehet megközelíteni, Nagycenk (85-ös főút), kastély megállóhely a kisvasút végállomásánál található. Körülbelül egy kilométeres sétával elérhetjük a Sopron-Szombathely vasútvonal Nagycenk állomását is.

Személygépkocsival

Autóval legkönnyebben Nagycenk (kastély) állomás közelíthető meg, mely közvetlenül a 85-ös út mellett fekszik. A kisvasút végállomása kellően ki van táblázva, de a kiállított gőzmozdonyokról is jól észrevehető.
Barátság állomás pontosan a 84-es és 85-ös utak csomópontja mellett található. Itt a parkolás nincs megoldva, ezért nem igazán tudjuk ajánlani a személygépkocsival érkezőknek.
Fertőboz állomás a Nagycenket Fertőbozzal összekötű műút mellett található. Nagycenk felől érkezve a nagyvasút fénysorompója után balra kell kanyarodni, és ezen az úton juthatunk el a kisvasút végállomására.

Legutóbbi módosítás: 2009.04.04. 21:08

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline