Kemencei Erdei Múzeumvasút
Kemence
Megközelítés
Menetrend
Díjszabás
Programok
Vasúttörténet
Műszaki adatok
Járművek
Üzemeltető
Szállások
Látnivalók
Támogatók
Elérhetőség
Cikkarchívum
Képtár
Linktár
Partnereink





English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Adománygyűjtés kerekesszék szállítására is alkalmas személykocsira

2009.01.24



Kedves látogató!

2006-ban Sajóbábonyból három bölcsővázas kocsi érkezett a Kemencei Erdei Múzeumvasútra. (A bölcsővázas azt jelenti, hogy a kocsiváz közepe alacsonyan helyezkedik el, ezért lehetőség nyílik személykocsivá építésekor kerekesszék, valamint kerékpárok szállítására.) Ezek közül az egyikből akadálymentes, kerekesszék szállítására is alkalmas személykocsit szeretnénk építeni, az eddigiekhez hasonlóan önkéntes munkával.

Megkezdődött egy bölcsőkocsi felújítása, épp a főkeret alapozása zajlik.

Megkezdődött egy bölcsőkocsi felújítása, épp a főkeret alapozása zajlik.
Fotó: Kovalcsik Tamás

A felújítás költségei magasak, főként a személykocsi engedélyeztetéséhez szükséges hatósági papírok vonnak nagy anyagi terheket maguk után, (mivel ilyen kocsi még nem készült, ezért új típusként kell engedélyezni, ennek pedig több százezer forintos költsége van), ezért bármilyen összegű anyagi segítséget szívesen veszünk, hogy az akadálymentesített, kerekesszék és kerékpárok szállítására is alkalmas személykocsit az idei szezonra elkészíthessük. A Kisvasutak Baráti Köre Egyesület kiemelkedően közhasznú minősítésű, így a támogatások összege után a hatályos jogszabályokban meghatározott adókedvezmény vezető igénybe*.

Adományaikat a 11712004-20206435 (OTP Bank Nyrt.) számlaszámra várjuk!

Köszönettel: a Kemencei Erdei Múzeumvasút önkéntes munkatársai!

(Támogatóinknak reklámmegjelenést tudunk biztosítani az egyesület 300 példányban megjelenő lapjában, egyéb kiadványainkban, rendezvényeinken, valamint honlapunkon!)

(* = Társasági adó hatálya alá tartozók adományozása: kiemelkedően közhasznú szervezetek támogatása esetén az adózás előtti eredményt csökkenti az adomány másfélszeres összege, azonban legfeljebb az adózás előtti eredmény 20% -a erejéig érvényesíthető az adóalap csökkentő kedvezmény.

Magánszemélyek adományozása esetén: kiemelkedően közhasznú szervezetek esetén a befizetett összeg 30%-a maximum azonban 100.000.,-Ft erejéig érvényesíthető a kiszámított adót csökkentő kedvezmény.

Amennyiben adóigazolást kér, kérjük támogatása előtt vegye fel a kapcsolatot egyesületünk vezetőségével!)

Legutóbbi módosítás: 2009.01.23. 21:18

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
A kiválasztott vasút helye kis térképen

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline