kisvasut.hu - kisvasut.hu - Programajánlat

Kemence: Szarvasbőgés-hallgató különvonat

2017.08.26



Szeptember 16-án és 23-án este szarvasbőgés hallgató különvonat indul Kemence állomásról az Észak-Börzsönybe a KBK Egyesület és az Ipoly Erdő Zrt. közös szervezésében.

P7 személyvonattal.

P7 személyvonattal.
Fotó: Sándor Ákos (2016.09.24.)

Érkezéskor zsíroskenyér és büfé várja a látogatókat.

A program során különvonattal Feketevölgyig utazunk, majd besétálunk a Fekete-kútig, ahol a Kemencei Erdészet kollégájától hallhatunk érdekességeket a szarvasok nászáról. Visszafelé a vonaton ülve, némán gurulva, meg-megállva hallgatózunk, hogy saját füllel halljuk az őszi erdők legjellegzetesebb hangját: a szarvasbikák vágyakozó bőgését.

Találkozás helye: Kemencei Erdei Múzeumvasút (Kemence, Csarnavölgyi út 45.) 8 órakor, de legalább fél órával az indulás előtt. A vonatokat legalább 10 fő részvételével indítjuk, ezért kérjük, hogy a részvételi szándékot előzetesen jelezzék a szervezők felé, legkésőbb szeptember 23-án, 12 óráig.

Tervezett indulás időpont: 2016. szeptember 23. 21:00

Részvételi díj, mely tartalmazza a menettérti jegyet, a szakvezetés díját és a zsíroskenyeret: teljes árú: 1500Ft kedvezményes: 1350Ft Egy szerelvény befogadóképessége 30 fő, de nagy érdeklődés esetén további különvonatok indítására kerülhet sor.

FIGYELEM!

 A vasútvonal nagy részén nincs térerő, a jármű sötétben közlekedik, ezért kérjük mellőzzék a mobiltelefonok, okostelefonok és táblagépek használatát mert zavarja az éjszakai erdő állatvilágát, illetve akadályozza a vonatszemélyzet munkáját!

Legutóbbi módosítás: 2017-08-26 14:57

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline