kisvasut.hu - Kemencei Erdei Múzeumvasút - Megközelítés

Kerékpárral



Kemence az "Ipoly-menti regionális kerékpárforgalmi tengely"-en található. Szob felől Ipolydamásdig a nagyrészt már kiépített Duna balparti kerékpárutat ajánljuk a bicajosok figyelmébe, de Nógrád-Diósjenő felől is jól megközelíthető.


Fotó: Karap Krisztián

Szobon át

Budapesttől Ipolydamásdig a nagyrészt már kiépített Duna balparti kerékpárutat ajánljuk a bicajosok figyelmébe, innen Kemencére kisforgalmú közúton lehet eljutni. Mintegy 70 kilométerrel kevesebbet kell tekernünk, ha a kerékpárokat Szobig vonattal szállítjuk.

Budapest - Kemence: 105 km
Szob vá. - Kemence: 31 km

Diósjenőn át

Kemence Nógrád-Diósjenő felől is megközelíthető drótszamárral, azonban ebben az esetben javasoljuk, hogy a bicajokat Nógrádig vagy Diósjenőig szállítsuk vonattal, mivel a nagyforgalmú 2-es úton nem éppen kellemes élmény a kerekezés. Menetközben érdemes meglátogatni a nógrádi várat, amely közvetlenül a település középpontjában található. Diósjenő és Kemence között az út a Börzsöny szívében vezet; szép útvonal ez, de nagy emelkedőket kell leküzdenünk a látványért. (Nógrád, illetve Diósjenő vasútállomása 220 méter magasan van, míg az útvonal legmagasabb pontján található Závoz-nyereg 490 méterrel magasodik a Balti-tenger szintje fölé.)

Nógrád vá. - Kemence: 24 km
Diósjenő vá. - Kemence: 20 km

A környéken számos kerékpártúrát tehetünk. Számos nevezetesség 1-2 órás tekeréssel elérhető Kemencéről (Nagybörzsöny, Ipolyság, Drégelyvár stb.). A Börzsöny és az Ipoly-vidék útjai is kitűnőek a kerékpározás számára. 

Kemence-Múzeum vasútállomáson a kerékpárok őrzését a kisvasút üzemideje alatt biztosítani tudjuk.

Google map link

Legutóbbi módosítás: 2008.06.15. 00:59

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline