kisvasut.hu - Almamelléki Erdei Vasút -

Szarvasbőgés hallgató vonatok országszerte

2013.09.14 (Karap Krisztián)



Szeptember elején hazánk erdeiben is megkezdődik a párzás előtt álló szarvasbikák bőgése, mely különleges élmény a kirándulóknak. Hazánk erdei vasútjai ehhez az eseményhez kapcsolódva több programmal is kedveskednek az érdeklődőknek, melyeket csokorba gyűjtve adunk át olvasóinknak.

Bőgő gemenci gímszarvas bika (fotó: Krizák István)

Bőgő gemenci gímszarvas bika (fotó: Krizák István)
Fotó: Beszédírók Kft. (2008.03.24.)

Almamelléki Erdei Vasút

Szeptember közepétől gímszarvas bikák vágyakozó harci hangjától, a szarvasbőgéstől hangosak a Sasrét környéki erdők. Esti túra, különjárattal. Indulás Almamellékről kisvonattal 18 órakor. A túra időtartama: 3 óra. A programokon való részvételhez az időjárásnak és az erdei környezetnek megfelelő öltözékkel, felszereléssel készüljenek és induljanak útnak. Túráink évszakhoz kötöttek, az időjárás függvényében változhatnak.

Információ: gerlecz.edit[kukatz]mailbox.hu, 06-70-296-7477 vagy 73-514-102


Csömödéri Erdei Vasút



Felsőtárkányi Erdei Vasút

Szarvasbőgés hallgató különvonat indul szeptember 21-én 17 órakor Felsőtárkányból.

További információ:


Gemencei Állami Erdei Vasút

Gemenc rengetegének különleges koncertjét hallgathatják meg mindazok, akiket érdekel a párzás előtt álló gímszarvasbikák bőgése. A szürkületben induló és késő este befejeződő szarvasbőgés-hallgató túrák a Gemenci erdő vadregényesen csodás helyszínén, a világrekorder gímszarvasok hazájában mutatják meg ezt az évenként csak egy időszakban tapasztalható zoológiai jelenséget.

2013. augusztus 30-án (péntek), 31-én (szombat), szeptember 6-án (péntek), 7-én (szombat), valamint 13-án (péntek) és 14-én (szombat) az erdőgazdaság részletes programmal és felkészült szakemberekkel, túravezetőkkel várja mindazokat, akiket a szarvasok nászát hirdető gímszarvas bikák különleges bőgése érdekel. A Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjából, Pörbölyről 17.00-kor indulnak a túrák. A kalandra vágyók először egy trófea bemutatót, majd Mosonyi Szabolcs „A gemenci szarvasok” című természetfilmjét tekintik meg. Ezt követően 18 órakor indulnak a csoportok kisvasúttal a Gemenci erdő rengetegének „leghangosabb” erdőrészletébe, ahol megtapasztalják a szarvasbikák bőgésétől zengő erdő különös hangulatát. Mindezek után várhatóan a túrázók 21 óra körül érkeznek vissza az Ökoturisztikai Központba.

A szarvas bikák szerelmes hangjától zengő erdőt nemcsak a Gemenci Erdei Vasúttal lehet megközelíteni, hanem az erdőgazdaság lovasfogataival is.

A program szervezői csak előzetes bejelentkezés alapján tudják fogadni a kirándulókat. Az erdőgazdaság hat éves kortól javasolja a programon való részvétel.  

Jelentkezés és további információ: 


Kaszói Erdei Vasút


Királyréti Erdei Vasút



Pálházi Állami Erdei Vasút

Legutóbbi módosítás: 2013.09.14. 08:45

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások.

Ön is hozzászólhat

Az e-mail címet csak az Önnel való kapcsolatfelvételre használjuk, nem jelenik meg és nem adjuk ki. Használható HTML címkék (tag): i és b, a megengedett legnagyobb hossz 1000 karakter.

Az Ön neve:
E-mail címe:
Hozzászólás:
Mennyi huszonhét meg tizenkilenc?
(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline