kisvasut.hu
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felcsút ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kecskemét ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagycenk ~ Nyíregyháza ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob-Nagybörzsöny ~ Tiszakécske ~
Főoldal
Menetrendek
Vasúttörténet
Rendezvények
Kisvasúti napok
KBK
Szakmai oldal
Képtár
Térképtár
Irattár
Linktár
Cikkarchívum
Újdonságok
GyIK
Partnereink





Felhasználói belépés
E-mail:
Jelszó:
English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Autóbuszpótló kisvonat

2013.05.09 (Chikán Gábor)



A lillafüredi Palotaszálló és Garadna közötti szakaszon az országban egyedülálló módon hétvégén autóbuszpótló kisvonat szállítja majd az utasokat május 11-én délután.

Vigyázz, ha jön a vonat! Csepel szívű járművek találkája egy erdei átjárónál

Vigyázz, ha jön a vonat! Csepel szívű járművek találkája egy erdei átjárónál
Fotó: Szűcs Zoltán József (2008.02.16.)

A Miskolc Rally lebonyolítása miatt 2013. május 11-én 16 órától május 12-én hajnal 4 óráig lezárásra kerül a 15-ös autóbusz útvonalának Lillafüred (Hámori tó) - Bánkúti elágazás közötti szakasza, ezért a Miskolci Városi Közlekedési Zrt. 15-ös autóbuszjáratai Felső-Majláth és Lillafüred vá., illetve Garadna vasút és Ómassa vá. közötti szakaszokon közlekednek ebben az időszakban.

A buszközlekedésből így kieső szakaszon az országban egyedálló módon az MVK Zrt. az Északerdő Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasút által biztosított autóbuszpótló kisvonatokkal szállítja az utasokat, természetesen csatlakozást biztosítva Lillafüreden és Garadnán. Az átszállásnál a kisvasút és az autóbusz megállóhelyek között csupán 50 métert kell majd sétálniuk az utasoknak, gyönyörű bükki környezetben. Az érintett szakaszon a kisvonatok az MVK Zrt. járatain érvényes bérlettel, menetjeggyel, illetve átszállás esetén, a 15-ös autóbuszon előzőleg kezelt jeggyel vehetők igénybe. A verseny ideje alatt a 15-ös járatok Felső-Majláthról az érvényes munkaszüneti napi menetrend szerint indulnak Lillafüredre, azonban a kisvonatokhoz történő pontos csatlakozás érdekében Ómassáról egyedi menetrend szerint közlekednek a miskolci közlekedési vállalat járatai.

Az autóbuszok és kisvonatok menetrendje az MVK Zrt. honlapján megtalálható.

Forrás: MVK Zrt.

Legutóbbi módosítás: 2013.05.09. 20:25

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások.

Ön is hozzászólhat

Az e-mail címet csak az Önnel való kapcsolatfelvételre használjuk, nem jelenik meg és nem adjuk ki. Használható HTML címkék (tag): i és b, a megengedett legnagyobb hossz 1000 karakter.

Az Ön neve:
E-mail címe:
Hozzászólás:
Mennyi negyvennyolc meg harminchárom?
Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
Vasútkereső térkép

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline