kisvasut.hu
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felcsút ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagycenk ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob-Nagybörzsöny ~
Főoldal
Menetrendek
Vasúttörténet
Rendezvények
Kisvasúti napok
KBK
Szakmai oldal
Képtár
Térképtár
Irattár
Linktár
Cikkarchívum
Újdonságok
GyIK
Partnereink

English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Árvíz a Bükkben - forgalomkorlátozás Lillafüreden

2006.06.06 (kisvasut.hu)A hétvégi árvíz több helyen is megrongálta a Lillafüredi Állami Erdei Vasút (LÁEV) pályáját, így a vonatok a helyreállítási munkák befejezéséig csak a Dorottya utca és Lillafüred között közlekednek a fővonalon.
Alámosás az Őskohónál

Alámosás az Őskohónál
Fotó: Kaló Tamás (2006.06.03.)

A Pünkösd előtti esőzések a Bükkben a patakok vízszintjének emelkedését eredményezték. A kiáradt Garadna-patak több helyen alámosta a kisvasút pályáját, illetve hordalékot szállított a sínekre. A vonatok jelenleg csak Lillafüredig közlekednek, a pálya pedig nagyjából az Őskohóig járható. (A Hámori-tó feletti szakaszon ugyanis a kisvasút védve van az áradások ellen, így csak azokon a szakaszokon keletkeztek károk, ahol közvetlenül a patak mellett vezet a pálya.) A fényképek alapján akár néhány hétig is eltarthat a kényszerű üzemszünet, a forgalmi változásokról tájékoztatni fogjuk az olvasókat.

Legutóbbi módosítás: 1999-01-01 00:00

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Küldjön képet!


Vasútkereső
Vasútkereső térkép

Hírlevél

E-mailban értesítjük új cikkeinkről, ha feliratkozik hírlevelünkre.


(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV