kisvasut.hu
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felcsút ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagycenk ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob-Nagybörzsöny ~
Főoldal
Menetrendek
Vasúttörténet
Rendezvények
Kisvasúti napok
KBK
Szakmai oldal
Képtár
Térképtár
Irattár
Linktár
Cikkarchívum
Újdonságok
GyIK
Partnereink

English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Lillafüred, Pálháza: Programnaptár

Lillafüred, Pálháza: Programnaptár

Megjelent az ÉSZAKERDŐ erdei vasútjainak 2019-es programkínálata: csaknem kéttucatnyi programot terveznek a a lillafüredi és a pálházi erdei vasútjai 2019-ben. Minden évszakban változatos, érdekes rendezvényekkel várja az új évben is az utasokat az erdőgazdaság. A Lillafüredi Állami Erdei Vasúton január 19-én indul a rendezvénysorozat, akkor a Zúzmara Expressz közlekedik Mahócára. A Pálházi Állami Erdei Vasút első programja pedig a február 9-i, Téli zempléni vonatozás lesz.

(...)

Csömödér: Ábel gőzös tavasztól újra közlekedik

Csömödér: Ábel gőzös tavasztól újra közlekedik

A Zalaerdő Zrt. Csömödéri Erdei Vasútüzemében szolgálatot teljesítő, 490-2002 pályaszámú „ÁBEL” gőzmozdony 2017 februárjában elérte 60 éves korát, így az érvényes szabályozás szerint a kazán fővizsgás felújítása – az előírás szerint elvégzett kazánbiztosi vizsgálatok és szakszerű javítások ellenére – már nem volt tovább halasztható. A mozdonyt ideiglenesen le kellett állítani. A Mura Program keretében 2018-ban megnyíló források igénybevételével megkezdődött a mozdony felújítása.

(...)

Gemenc: Téli üzemszünet

Gemenc: Téli üzemszünet

A Gemenci Erdei Vasút 2018. december 9. - 2019 február 1. között üzemszünet miatt nem közlekedik. A vasúti közlekedés 2019. február 2-án indul.

(...)

Az elmúlt hetek margójára

Olyat még nemigen láttunk, hogy egy kisvasút tönkretette a környezetét, de sok olyan kisvasutat láttunk amit környezete tett tönkre... 

(...)

Programajánlat

Kaszó: Etessük meg a vadat kisvasutazás

Kaszó: Etessük meg a vadat kisvasutazás
Január 12-én, 19-én és 26-án vadetető kisvasutazásra hív a Kaszói Erdei Vasút.

(...)

Gyermekvasút: Gőzmozdonyos közlekedés télen

Gyermekvasút: Gőzmozdonyos közlekedés télen

Újra közlekedik a Gyermekvasút gőzmozdonya. 2019 első hónapjában a következő hétvégi napokon közlekedik a 490,039 pályaszámú gőzmozdonnyal nosztalgiavonat: január 5-6., 19-20., 26.

(...)

Kaszó: Menetrendváltozás

Kaszó: Menetrendváltozás

2019. januárjától mgváltozik a Kaszói Erdei Vasút menetrendje. A kisvasút januárban és februárban csak keddi és szombati napokon közlkedik.

(...)

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Küldjön képet!


Vasútkereső
Vasútkereső térkép

Hírlevél

E-mailban értesítjük új cikkeinkről, ha feliratkozik hírlevelünkre.


(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV