Lillafüredi ÁEV
Megközelítés
Lillafüred
Megközelítés
Menetrend
Díjszabás
Vasúttörténet
Elérhetőség
Képtár
Cikkarchívum
Partnereink





Felhasználói belépés
E-mail:
Jelszó:
English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

A lillafüredi kisvasút megközelítése

2009.01.03



Közösségi közlekedéssel

Vonattal: Budapest Keleti pályaudvarról kétóránként indulnak gyors, óránként pedig InterCity vonatok Miskolc-Tiszai állomásra, a pályaudvar InterCity járatokkal Nyíregyháza és Debrecen felől is megközelíthető kétóránként.

Az állomás előtti térről induló 1-es villamossal utazunk a lillafüredi kisvasút végállomásáig (LÁEV megálló). Ez a Tiszai pályaudvartól a 17. megálló. Kényelmes, kb. két perces sétával érjük el a kisvonat állomását.
A kisvasút Lillafüred állomása a villamos diósgyőri végállomásától induló 5-ös busszal is elérhető, a garadnai végállomásra pedig az ugyaninnen induló, de viszonylag ritkán járó 15-ös busszal is el lehet jutni. A lillafüredi vasútállomásnál a Borsod Volán Répáshutára közlekedő autóbuszai is megállnak.

Személygépkocsival

Miskolc az M3-as és M30-as autópályán közelíthető meg. Utóbbin hajtsunk tovább Felsőzsolca felé! A felsőzsolcai elágazásnál Miskolc felé haladunk tovább a 3-as számú főúton. A városba beérve a József Attila úton megyünk tovább egyenesen (később Zsolcai kapu az út neve). Jobbra fordulunk az Ady Endre útra (26 sz. főút), majd balra a Szeles utcába. Tovább egyenesen a Jókai utca - Vologda utca útvonalon érjük el egy balkanyarral a Győri kaput, ezen jobbra fordulva haladunk tovább, később ez is nevet vált először Andrássy, majd Kiss tábornok útra. Ha eddig nem tévedtünk el, akkor már csak egy jól irányzott jobbra kanyarral megérkezünk a Budai Nagy Antal utcába, ahol a panelházak között kereshetünk parkolóhelyet, a lakótelep szélén pedig a kisvasút végállomását.

Elérhető személygépkocsival a lillafüredi állomás is, ha egyenesen Bükkszentkereszt, illetve Répáshuta, Eger felé haladunk tovább. Itt azonban - főleg a nyári hétvégeken - viszonylag nehézkes (és fizetős) a parkolás.
Amennyiben Lillafüreden nem fordulunk balra a Hámori-tavat elérve, akkor egyenes irányban a völgyben haladva a kisvasút Újmassa-Őskohó, Közép-Garadna és Garadna állomása is elérhető.

Legutóbbi módosítás: 2009.01.03. 20:35

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
A kiválasztott vasút helye kis térképen

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline