kisvasut.hu - kisvasut.hu -

Helyreállt a közlekedés Gemencen

2010.08.06



A Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. szakemberei biztonságosan közlekedhetővé tették a Duna áradása miatt megrongálódott Gemenci Erdei Vasút nyomvonalát egészen a Gemenc Duna-parti megállóig. Így már ismét az eredeti menetrend szerint közlekedik a kisvasút. A munkálatok azonban tovább folytatódnak, most kerülhet sor a megrongálódott erdei padok és a tanösvények helyreállítására.

Vonatunk érkezik Gemenc-Dunapartra

Vonatunk érkezik Gemenc-Dunapartra
Fotó: Chikán Gábor (2010.04.23.)

A vasúti pályát megerősítették, ahol kellet a megrongálódott töltésszakaszokat újra építették a Gemenc Zrt. szakemberei, így újból az eredeti menetrend szerint közlekedik a Gemenci Erdei Vasút. A visszavonuló Duna után maradt sár és hordalék miatt nemcsak a vasúi pálya, hanem az erdei padok, a megállóhelyek szabadtéri bútorzata és a tanösvények is kárt szenvedtek. Mindezeket folyamatosan állítják helyre. A munkálatokban az erdészet dolgozóin és szakemberein kívül közmunkások is részt vesznek, nagy segítséget nyújtva az erdőgazdaságnak.

A Pörbölyi Ökoturisztikai Központból menetrend szerint induló kisvasút mellett az érdeklődők megtekinthetik az erdei múzeum állandó kiállítását, ahol megismerhetik Gemenc páratlan növény- és állatvilágát valamint az erdészet, a gazdálkodás összegyűjtött tárgyi emlékeit és a Gemenci Méhészeti Gyűjteményt is.

A menetrend itt érhető el.

A tájékoztatást a Gemenc Zrt. / Beszédírók Kft. sajtóközleményéből vettük át

Legutóbbi módosítás: 2010.08.06. 08:50

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline