Szakmai oldalak
Járművek - lista
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felcsút ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kecskemét ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagycenk ~ Nyíregyháza ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob-Nagybörzsöny ~ Tiszakécske ~
Szakmai oldal
Járművek
Járműlista
Vasútkereső
Utasítások
Segédletek
Partnereink





English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Adatok módosítása

2018.02.04 (Chikán Gábor)



A járműadatok módosíthatók az egyedi adatlap alsó részén lévő [adatok javítása] hivatkozásra kattintva, vagy a találati listák végén megjelenő [jav.] hivatkozással a jármű egyedi adatlapjának megnyitása nélkül is.

Járműadatok

Ekkor egy felugró ablak jelenik meg a jármű adataival, ahol a fentebb leírt adatok többnyire értelemszerűen kitölthetők. A történeti adatsorokban 3 új sor felvételére nyílik lehetőség. Ha ennél több szükséges, akkor a 3 sor kitöltése után az adatokat rögzíteni kell, majd az újbóli megnyitáskor újabb 3 üres sor lesz a történet alján.


KBK-kódszám

A kódszámok sajátos rendszere miatt a szerkesztők nem módosíthatják, új kódszámot nem adhatnak ki, ezt csak az adminisztrátor teheti meg. A nem adminisztrátor által felvett új jármű minidg ???? kóddal kerül az adatbázisba.

Gyártó

A gyártó előre megadott listából választható ki. Ha egy új gyártó nem található a listában, akkor írd a megjegyzés rovatba, és az adminisztrátor fogja rögzíteni.

Előtte, utána

Ha a járművel egy másik, szintén a listában szereplő járműből átépítve alkották, vagy e járművet építették át új járművé, akkor ezek a mezők mutatják meg az előző és a következő jármű KBK-kódszámát. Például az N422,0521 kódszámú teherkocsiból építették a C422,0001 személykocsit. A teherkocsinál tehát az utána mezőben szerepel a „C422,0001”, a személykocsinál pedig az előtte mezőben az „N422,0521”

Történet sorszáma

A történeti adatok első, sorszám oszlopában megnyitáskor tízesével növekvő számokat látunk. Ez a mező segít a történeti sorok sorbarendezésében: az üres sorokban felvett új adatsor sorszáma alapján az új sor berendezhető a meglévőek közé, vagy ezen számok átírásával át is rendezhető a sorrend.

Vigyázat! A szám törlésével az adott történeti adatsor sor törlődik!

A járműadatok javítása után a Meglévőt módosít gombbal lehet rögzíteni az adatokat. Új jármű felvétele esetén kell használni az Újként rögzít gombot. Ez utóbbi jól használható akkor, ha egy, az adatbázisban már szereplő járműhöz hasonlót veszünk fel, akkor a régi megnyitását követően annak néhány adatát átírva előállítható az új.

Szöveges megjegyzések

Ha az adatbázis szigorú szerkezet által nem kezelt adatot szeretnénk a járműről közzétenni, vagy valamilyen hozzá tartozó eseményt (beszerzésének körülményei, balesete stb.) írnánk le, akkor használható a megjegyzés. A jármű egyedi adatlapja alatt a [járműmegjegyzés] hivatkozással nyitható meg felugró ablakban a megjegyzés űrlapja. Írható ide olyan szöveg is, amely nem nyilvános, csak a belépett felhasználók, szerkesztők fogják látni: ennek megfelelően kell a szöveg alatti négyzetet kipipálni. A már megírt megjegyzés javításához a jármű adatlapján látható szöveg bal felső részén lévő [jav.] hivatkozást kell használni.


Legutóbbi módosítás: 2018-02-05 21:29

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
Vasútkereső térkép

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline