kisvasut.hu
Programajánlat
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felcsút ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kecskemét ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagycenk ~ Nyíregyháza ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob-Nagybörzsöny ~ Tiszakécske ~
Főoldal
Menetrendek
Vasúttörténet
Rendezvények
Kisvasúti napok
KBK
Szakmai oldal
Képtár
Térképtár
Irattár
Linktár
Cikkarchívum
Újdonságok
GyIK
Partnereink





English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Vendégmozdony az Ybbstalbahnon

2017.07.11 (Halász Zsolt dr.)



Az Ybbstalbahn Kienberg-Lunz-Göstling közötti szakaszát fenntartó és üzemeltető Österreichischen Gesellschaft für Lokalbahnen 40. születésnapja alkalmából egy különleges vendégmozdony, a szászországi Pressnitztalbahn IV K tipusú gőzmozdonya fog a vonalon három hétvégén szolgálatot teljesíteni július 22. és augusztus 6. között.
Pressnitztalbahn IV K tipusú mozdony Kienberg-Gaming állomáson Forrás: www.lokalbahnen.at

Pressnitztalbahn IV K tipusú mozdony Kienberg-Gaming állomáson Forrás: www.lokalbahnen.at

A menetrend itt érhető el.

Ilyen mozdonyok (5 darab) 1917-ben közlekedtek az Osztrák-Magyar Monarchia területén, az Kézdiszentlélek és Jakabfalva között. Az első világháború után három mozdony előbb Romániába, majd Magyarországra került, egy pedig Boszniába, de e mozdonyok további sorsa ismeretlen. Egy mozdony a kommandói, majd a marosvásárhelyi hálózatra került, majd pedig a II. világháborút követően Nagybátonyba, ahol 1965-ben selejtezték.

A vendégmozdony (99 1542-2) egész élete során Németországban szolgált, jelenleg „főállásban” a Steinbach-Jöhstadt múzeumvasút-vonalon szolgál.

Legutóbbi módosítás: 2017-07-11 16:22

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások.

Ön is hozzászólhat

Az e-mail címet csak az Önnel való kapcsolatfelvételre használjuk, nem jelenik meg és nem adjuk ki. Használható HTML címkék (tag): i és b, a megengedett legnagyobb hossz 1000 karakter.

Az Ön neve:
E-mail címe:
Hozzászólás:
Mennyi negyvennyolc meg tizennégy?
Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
Vasútkereső térkép

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline