kisvasut.hu
Programajánlat
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felcsút ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kecskemét ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagycenk ~ Nyíregyháza ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob-Nagybörzsöny ~ Tiszakécske ~
Főoldal
Menetrendek
Vasúttörténet
Rendezvények
Kisvasúti napok
KBK
Szakmai oldal
Képtár
Térképtár
Irattár
Linktár
Cikkarchívum
Újdonságok
GyIK
Partnereink





English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Nagycenk: Fotóvonat a Múzeumvasúton

2017.06.19



2017. július 9-én, vasárnap utazzon vissza az időben és készítsen sajátos, nosztalgikus felvételeket a gőzvonatású múzeumvasúti szerelvényről az eredeti sorompóőrházak és régi jelzők társaságában! A vasútbarátok számára szervezett fotóvonat 2017. július 9-én, az utolsó, menetrendszerinti vonat beérkezése után indul Fertőbozról, mellyel rendhagyó módon járjuk végig a Múzeumvasút vonalát.

Indulás Kastély állomásról (Nagycenk.Kastély)

Indulás Kastély állomásról (Nagycenk.Kastély)
Fotó: Szilágyi Ármin (2010.05.30.)

Program

A másfélórás menettérti út során több rövid fotómegállást is tartunk olyan jellegzetes helyeken, mint Nádtelep megállóhely, az oda vezető erdei nyomvonal, az Ikva fölött átívelő, egykori nagyvasúti híd, valamint visszaútban Kastély állomás jellegzetes alakjelzője és a közúti útátjáró sorompóőrhelyét megelőző, szép íves szakasz. A fotóvonatot András, a gőzmozdony továbbítja. A fotómegállások helyszíneinek kiválasztásakor a szervezők figyelembe vették a gőzmozdony irányát, és az optimális délutáni napállást is. A program végén, a rendelkezésre álló idő és a továbbutazási szándék függvényében lehetőséget biztosítanak a Kiscenk nevű, C-50 sorozatú dízelmozdonnyal történő együttállás fotózására is.

Menetrend és megközelítés

A fotóvonatra Sopron, illetve Győr és Budapest felől kényelmes eljutás, a program végén pedig hazautazási lehetőség biztosított.

Részvételi díj

A fotóvonatra érvényes menetjegy (részvételi díj) a helyszínen, indulás előtt fizetendő. A résztvevők az utazásról emlékjegyet kapnak. A program ára életkortól függetlenül, mindenki számára egységes.

Részvételi díj: 2 000 Ft (magában foglalja a múzeumvasúti utazást és a kijelölt helyeken történő fotózást)

Követő jegy: 500 Ft (külső, pl. autós követők számára, önkéntességi alapon váltható)

A csatlakozó nagyvasúti járatokra a mindenkori díjszabás érvényes. Feláras vonatokra a minndenkori felár (pl. IC pót- és helyjegy) megváltása kötelező.

Biztonsági tudnivalók

A fotóvonat elsősorban hobbifotósok, vasútbarátok számára kerül megrendezésre. A fotóvonattal történő utazás eltér a szokásostól, ugyanis több esetben a nyílt vonalon, alkalmanként nehezebben járható terepen állunk meg. Az ilyen helyeken történő leszállásnál fokozottan ügyeljenek saját, és utastársaik testi épségére, a fényképezéskor pedig úgy helyezkedjenek el, hogy társaikat ne akadályozzák. A fotózás minden esetben helyszíni koordinátorok irányításával történik, akik gondoskodnak arról, hogy a képek kellő távolságból, megfelelő szögből és a rendelkezésre álló időkeret betartásával készülhessenek. A személyzet utasítását maradéktalanul be kell tartani. A résztvevők jelentkezésükkel elfogadják a fenti feltételeket. A programon való részvétel saját felelősségre történik. A programváltozás joga fenntartva.

A programra előzetes jelentkezés szükséges a gysev [kukac] gysev.hu e-mail címen.

Legutóbbi módosítás: 2017-06-19 16:01

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
Vasútkereső térkép

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline