kisvasut.hu
Programajánlat
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felcsút ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kecskemét ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagycenk ~ Nyíregyháza ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob-Nagybörzsöny ~ Tiszakécske ~
Főoldal
Menetrendek
Vasúttörténet
Rendezvények
Kisvasúti napok
KBK
Szakmai oldal
Képtár
Térképtár
Irattár
Linktár
Cikkarchívum
Újdonságok
GyIK
Partnereink





English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

2017. április 8-án lesz a budapest Gyermekvasút napja

2017.04.05 (Laczkó Zsolt)



A Gyermekvasút napján nemcsak a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút születésnapját ünnepeljük, hanem egyben ez a nyitórendezvénye az egész éven át tartó Kárpát-medencei kisvasúti napok programsorozatnak is.

Az Mk45 2003-as érkezik Normafához 2004. október 30-án

Az Mk45 2003-as érkezik Normafához 2004. október 30-án
Fotó: Fodor Illés (2004.10.30.)

2017. április 8-án, szombaton különleges programmal készülünk vendégeinknek. A tavalyi kisvasúti naphoz hasonlóan a rendezvény megnyitója Szépjuhászné állomáson lesz!

A Budakeszi út szomszédságában lévő vasútállomáson 10 órától térzene várja az érkezőket az egykori úttörővasutasokból és jelenlegi gyermekvasutasokból álló fúvószenekar közreműködésével.

  • 10:45  A rendezvény megnyitója a Magyar Közlekedési Közművelődésért Alapítvány ügyvezetőjének beszédével
  • 11:25  Az ünnepi különvonat indulása Szépjuhásznéról a hárs-hegyi alagúthoz.

A tavalyi kisvasúti napon nagy sikert aratott, hogy a vasútvonal egyik legkedveltebb látványosságát, a hárs-hegyi fordítóalagutat mutattuk be utasainknak, ezért a program keretében idén újra lehetőséget adunk a különleges helyszín alaposabb megismerésére. Az alagúttúrán gyalogosan kelhetnek át a fáklyákkal kivilágított, 198 méter hosszú műtárgyon. A beállókban a Gyermekvasút történetét és működését bemutató alkalmi kiállítás várja az érdeklődőket, majd vonattal folytathatják útjukat a hűvösvölgyi végállomásig.

13:00 Különvonat érkezése Hűvösvölgy állomásra:

  • a Vasútmodellező Szakkör kiállítása
  • ebéd a Gyermekvasutas Otthonban (14:30-ig)

14:30-tól gumikerekű közúti kisvonatok indulnak a Széll Kálmán térre

A rendezvényre részvételi jegy a program kezdetekor váltható Szépjuhászné állomáson.

  • Teljesárú részvételi jegy: 2000.-
  • Gyermek részvételi jegy: 1400.- (6-14 éves korig)

A részvételi jegyek ára magában foglalja a különvonattal való utazás, az ebéd és a gumikerekű közúti kisvonattal való utazás díját is.

Felhívjuk tisztelt vendégeink figyelmét, hogy a rendezvény alagúttúra része csak könnyen mozgó, jó erőnlétű személyek számára biztonságos. A vágányokon való közlekedés nem lehetséges nehézkesen vagy bottal közlekedő személyeknek, továbbá babakocsival sem. Az alagútban, a vasútüzemi terület sajátosságainak megfelelően, olajos vagy zsíros szakaszok is vannak, a ruházaton keletkező szennyeződések miatt felelősséget nem vállalunk. Kérjük, hogy kényelmes, kirándulásra alkalmas, lehetőleg sötét színű, ruházatot válasszanak.

A Gyermekvasút napja rendezvénnyel kapcsolatban honlapunkon folyamatosan frissítjük az információkat. Kérjük, figyelje weboldalunkat!

2017. április 8-án a hagyományos személyvonatok várhatóan 11 és 14 óra között csak Széchenyihegy és Szépjuhászné között közlekednek. Hűvösvölgy és Szépjuhászné között ebben az időszakban gumikerekű közúti kisvonatok szállítják az utasokat, melyeken a vonatokra megváltott menetjegyek érvényesek (az átszállásnál nem kell új jegyet váltani).

További információk, menetrend: http://www.gyermekvasut.hu/rendezvenyek/gyermekvasut-napja/

Legutóbbi módosítás: 2017-04-05 21:15

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
Vasútkereső térkép

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline