kisvasut.hu
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felcsút ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagycenk ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob-Nagybörzsöny ~
Főoldal
Menetrendek
Vasúttörténet
Rendezvények
Kisvasúti napok
KBK
Szakmai oldal
Képtár
Térképtár
Irattár
Linktár
Cikkarchívum
Újdonságok
GyIK
Partnereink

English Deutsch Român Nyomtatható változat

Szezonkezdet a kisvasutakon 2017

2017.03.21 (Halász Zsolt dr.)A tavasz közeledtével újra megindul a forgalom kisvasútjainkon. A menetrendeket átböngészve örömmel láthatjuk, hogy ebben az évben több helyen ismét bővül a menetrendi kínálat. Az alábbiakban röviden összefoglaljuk, hogy az utasok, kirándulók hol, mikortól számíthatnak a vonatok közlekedésére.


Fotó: Halász Zsolt dr. (2012.05.05.)

Gőzmozdonyos nosztalgiavonatok közlekedésére az alábbiak szerint lehet számítani 2017-ben:

  • Gemencen: április 2-ától hétvégéken és ünnepnapokon,
  • Nagycenken: 2017. április 16,17. május 1, 26, 27, 28. június 4, 17, 24. július 9, 23. augusztus 6, 20. szeptember 16, 17, 21.
  • Debrecenben, Királyréten és Szilvásváradon eseti jelleggel meghirdetett közlekedési napokon,
  • Csömödéren, a Gyermekvasúton és Gyöngyösön a gőzmozdonyok felújítás alatt állnak, közlekedésük a felújítás befejezéséig szünetel

Egész évben közlekednek a vonatok Balatonfenyvesen (minden nap), a budapesti Gyermekvasúton (április 30-ig hétfő kivételével naponta, májustól minden nap), Kaszón (kedd, csütörtök és szombati napokon), valamint Lillafüreden (március 31-ig szabad és munkaszünetes napokon, azt követően naponta).

Almamellék: április 22-től hétvégenként újra közlekednek az Almamelléki Erdei Vasút szerelvényei.

Csömödér: április 22-től vasárnap kivételével minden nap közlekednek a Csömödéri Erdei Vasút szerelvényei.

Debrecen: március 15-től hétvégén és munkaszünetes napokon, április 22-től szeptember 3ö-ig pedig kedden, csütörtökön és pénteken is közlekednek a Zsuzsi Erdei Vasút szerelvényei.

Felsőtárkány: március 15-től hétvégenként újra közlekednek a Felsőtárkányi Erdei Vasút szerelvényei. (Nyáron, július 5. és szeptember 1. között a szerelvények szerdán, csütörtökön és pénteken is fognak közlekedni!) Újdonság, hogy minden közlekedési napon immár négy vonatpár közlekedik a kisvasúton.

Gemenc: a Gemenci Erdei Vasút szerelvényei március 26-ig Pörböly és Malomtelelő között közlekednek kedd és szerda kivételével minden nap. Március 4-tól hétvégéken és munkaszüneti napokon 2 vonat is indul az erdőbe 11.00 és 13.00 órakor. A nyári menetrendi időszak április 1-án kezdődik és október 29-ig tart. Hétköznapokon 4 vonat közlekedik Pörböly és Malomtelelő között, hétvégén és ünnepnapokon Pörbölyről 4 vonat indul Malomtelelőre ill. 3 vonattal lehet eljutni Gemenc-Dunapartra. Keselyűsből 5 vonattal lehet Gemenc-Dunapart megállóig utazni. Szintén április 1-től közlekednek hétvégén és ünnepnapokon a Rezét gőzössel vontatott nosztalgiavonatok is, idén Pörböly és Malomtelelő között.

Gyöngyös: március 15-től (március 31-ig csak szabad és munkaszünetes napokon) közlekednek a Mátravasút szerelvényei mind a mátrafüredi, mind pedig a szalajkaházi vonalon. Április 1-től a mátrafüredi vonalon naponta közlekednek a szerelvények. Nyáron, június 19. és augusztus 27. között Szalajkaház felé szerdán, csütörtökön és pénteken is lesz közlekedés.

Hortobágy: ŕprilis 1-től hétvégenként közlekednek a Hortobágy-Halastavi Kisvasút szerelvényei. Nyáron, júliusban és augusztusban a szerelvények hétköznap is fognak közlekedni.

Kemence: április 1-től hétvégente és munkaszünetes napokon utazhatunk a Kemencei Erdei Múzeumvasút szerelvényein.

Királyrét: a Királyréti Erdei Vasút szerelvényei március végéig hétvégente, április 1-től minden nap közlekednek.

Lillafüred: a LÁEV fővonalán Lillafüred-Garadna felé március 31-ig szabad és munkaszünetes napokon, április 1-től naponta közlekednek a vonatok. A szárnyvonalon Mahóca felé idén sincs menetrend szerinti közlekedés, de a számos, előre meghirdetett különvonattal be lehet barangolni e vonal környékét is!

Mesztegnyő: Április 1-től hétvégenként közlekednek a Mesztegnyői Erdei Vasút szerelvényei.

Nagycenk: a Széchenyi Múzeumvasút szerelvényei április 1-től október 1-ig szabad- és munkaszüneti napokon valamint meghirdetett további napokon (május 12, 19, 25, 26. június 2, 9, 16, 23, 30., július 7, 14, 21, 28. augusztus 4, 11, 18. szeptember 21.) közlekednek. Gőzmozdonyos közlekedési napok: április 16,17. május 1, 26, 27, 28. június 4, 17, 24. július 9, 23. augusztus 6, 20. szeptember 16, 17, 21.

Pálháza: április 15-től indul el a menetrend szerinti közlekedés. A nagy érdeklődésre való tekintettel azonban - az általánostól eltérő menetrend szerint - már április első két hétvégéjén is közlekednek a vonatok.

Szilvásvárad: a vonatok március 31-ig menetrend szerint csak szabad és munkaszünetes napokon, az követően naponta közlekednek. Szilvi gőzös különvonatként rendelhető.

Szob-Nagybörzsöny: március 15-től szabad és munkaszünetes napokon közlekednek a vonatok a teljes vonalon Szob és Nagybörzsöny között.

Vál-völgyi Kisvasút: április 30-ig hétvégente, május 1-től pedig naponta közlekednek a vonatok.

Legutóbbi módosítás: 2017-03-21 15:34

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Küldjön képet!


Vasútkereső
Vasútkereső térkép

Hírlevél

E-mailban értesítjük új cikkeinkről, ha feliratkozik hírlevelünkre.


(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV