kisvasut.hu
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felcsút ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kecskemét ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagycenk ~ Nyíregyháza ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob-Nagybörzsöny ~ Tiszakécske ~
Főoldal
Menetrendek
Vasúttörténet
Rendezvények
Kisvasúti napok
KBK
Szakmai oldal
Képtár
Térképtár
Irattár
Linktár
Cikkarchívum
Újdonságok
GyIK
Partnereink





Felhasználói belépés
E-mail:
Jelszó:
English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Hírek Ausztriából

2016.07.29 (Halász Zsolt dr.)



Nyugati szomszédunkban számos kisvasúton fedezhetik fel az érdeklődők az Alpok és a lankásabb vidékek szépségeit. Az alábbiakban egy rövid hírcsokor olvasható e kisvasutak eseményeiről.

Indulás

Indulás
Fotó: Molnár Márk (2009.08.20.)

Höllentalbahn

Hosszas várakozás és 15 hónapnyi kényszerű üzemszünet után végre újraindulhatott a közlekedés a Semmering hágó közelében fekvő kisvasúton. Július 24. és október 16. között minden vasárnap és ünnep várja a kisvasút az utasait!

Ybbstalbahn Bergstercke

A kisvasút vonatai a tervezett gőzmozdonyos közlekedés helyett ebben az évben sajnos csak diesel-vontatással közlekednek. A változás oka, hogy a kisvasút Uv.1. gőzmozdonyának kazánja olyan súlyosan károsodott, hogy annak főjavítás keretében történő cseréje vált szükségessé. A tervek szerint jövőre egy másik, jelenleg felújítás alatt álló gőzmozdonyt forgalomba tudnak állítani, így a gőzmozdonyos nosztalgiavonatokat nem kell sokáig nélkülözni.

Stainzer Lokalbahn

Idén 15 éve érkezett a kisvasútra az Mk48 2019 pályaszámú gép. A mozdonyt 1992-ben adták el eredetileg a Zillertalbahnra, teljesítménye azonban a tiroli hegyi pályára nem igazán volt alkalmas. Kézel 10 év után került a stájerországi Stainzba.

Schneebergbahn

Az Alsó-ausztriai fogaskerekű vasúton július 3. és szeptember 4. között minden vasárnap és ünnepnap gőzvontatású nosztalgiavonatok közlekednek. A nosztalgiavonatok menetrend szerint 11.20-kor indulnak Puchberg állomásról és 15.17-kor indulnak vissza Hochschneeberg végállomásról.

Mariazellerbahn

A felsővezetékben a vihar okozta károk miatt augusztus 4-ig vonatpótló autóbuszok közlekednek St. Pölten és Kirchberg/Pielach állomások között.

Citybahn Waidhofen

Az Ybbstalbahn also szakaszának megmaradt rövid 6 km-es részén az üzemeltető NÖVOG július 18. és augusztus 19. között teljes vágányzárral járó felújítási munkákat végez. Ez különösen jó hír annak a rombolásnak fényében, amely az Ybbstalbahn alsó szakaszát érintette az elmúlt években.

Legutóbbi módosítás: 2016-07-29 22:43

Hozzászólások

Rácz Csaba (2016-07-30 11:23:31)

Ne feledkezzünk el a Schafbergbahn-ról sem, ahol a gőzösök kazánja akkor lesz vízszintben, amikor az emelkedőkön kaptatnak felfelé. Majdnem 1800m magasra megy fel és a vasúti kasszánál vásárolt kombijeggyel egy éjszakát lehet eltölteni a hegy csúcsán elhelyezkedő szállodában. (előzetes foglalás ajánlott)

Ön is hozzászólhat

Az e-mail címet csak az Önnel való kapcsolatfelvételre használjuk, nem jelenik meg és nem adjuk ki. Használható HTML címkék (tag): i és b, a megengedett legnagyobb hossz 1000 karakter.

Az Ön neve:
E-mail címe:
Hozzászólás:
Mennyi harminc meg huszonegy?
Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
Vasútkereső térkép

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline