kisvasut.hu
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felcsút ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kecskemét ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagycenk ~ Nyíregyháza ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob-Nagybörzsöny ~ Tiszakécske ~
Főoldal
Menetrendek
Vasúttörténet
Rendezvények
Kisvasúti napok
KBK
Szakmai oldal
Képtár
Térképtár
Irattár
Linktár
Cikkarchívum
Újdonságok
GyIK
Partnereink





English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Hírek Ausztriából

2016.07.29 (Halász Zsolt dr.)



Nyugati szomszédunkban számos kisvasúton fedezhetik fel az érdeklődők az Alpok és a lankásabb vidékek szépségeit. Az alábbiakban egy rövid hírcsokor olvasható e kisvasutak eseményeiről.

Indulás

Indulás
Fotó: Molnár Márk (2009.08.20.)

Höllentalbahn

Hosszas várakozás és 15 hónapnyi kényszerű üzemszünet után végre újraindulhatott a közlekedés a Semmering hágó közelében fekvő kisvasúton. Július 24. és október 16. között minden vasárnap és ünnep várja a kisvasút az utasait!

Ybbstalbahn Bergstercke

A kisvasút vonatai a tervezett gőzmozdonyos közlekedés helyett ebben az évben sajnos csak diesel-vontatással közlekednek. A változás oka, hogy a kisvasút Uv.1. gőzmozdonyának kazánja olyan súlyosan károsodott, hogy annak főjavítás keretében történő cseréje vált szükségessé. A tervek szerint jövőre egy másik, jelenleg felújítás alatt álló gőzmozdonyt forgalomba tudnak állítani, így a gőzmozdonyos nosztalgiavonatokat nem kell sokáig nélkülözni.

Stainzer Lokalbahn

Idén 15 éve érkezett a kisvasútra az Mk48 2019 pályaszámú gép. A mozdonyt 1992-ben adták el eredetileg a Zillertalbahnra, teljesítménye azonban a tiroli hegyi pályára nem igazán volt alkalmas. Kézel 10 év után került a stájerországi Stainzba.

Schneebergbahn

Az Alsó-ausztriai fogaskerekű vasúton július 3. és szeptember 4. között minden vasárnap és ünnepnap gőzvontatású nosztalgiavonatok közlekednek. A nosztalgiavonatok menetrend szerint 11.20-kor indulnak Puchberg állomásról és 15.17-kor indulnak vissza Hochschneeberg végállomásról.

Mariazellerbahn

A felsővezetékben a vihar okozta károk miatt augusztus 4-ig vonatpótló autóbuszok közlekednek St. Pölten és Kirchberg/Pielach állomások között.

Citybahn Waidhofen

Az Ybbstalbahn also szakaszának megmaradt rövid 6 km-es részén az üzemeltető NÖVOG július 18. és augusztus 19. között teljes vágányzárral járó felújítási munkákat végez. Ez különösen jó hír annak a rombolásnak fényében, amely az Ybbstalbahn alsó szakaszát érintette az elmúlt években.

Legutóbbi módosítás: 2016-07-29 22:43

Hozzászólások

Rácz Csaba (2016-07-30 11:23:31)

Ne feledkezzünk el a Schafbergbahn-ról sem, ahol a gőzösök kazánja akkor lesz vízszintben, amikor az emelkedőkön kaptatnak felfelé. Majdnem 1800m magasra megy fel és a vasúti kasszánál vásárolt kombijeggyel egy éjszakát lehet eltölteni a hegy csúcsán elhelyezkedő szállodában. (előzetes foglalás ajánlott)

Ön is hozzászólhat

Az e-mail címet csak az Önnel való kapcsolatfelvételre használjuk, nem jelenik meg és nem adjuk ki. Használható HTML címkék (tag): i és b, a megengedett legnagyobb hossz 1000 karakter.

Az Ön neve:
E-mail címe:
Hozzászólás:
Mennyi negyvenöt meg tizenhét?
Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
Vasútkereső térkép

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline