kisvasut.hu - Lillafüredi ÁEV -

Különleges tematikus személykocsik a Lillafüredi Állami Erdei Vasútnál

2016.07.27 (Északerdő Zrt.)



Egyedülálló, vadászati tartalommal berendezett személykocsikat állít forgalomba a Lillafüredi Állami Erdei Vasút. A két tematikus jármű kialakítására a Földművelésügyi Minisztérium és a Lillafüredi Kisvasútért Alapítvány támogatásával nyílt mód.

Vadászkocsik

Vadászkocsik
Fotó: Északerdő Zrt.

A vadászati tematikájú berendezés megalkotásának célja a hagyományos vadászati kultúra és a vadászat bemutatása, népszerűsítése.




A belső tér kialakításánál igyekeztünk megidézni a vadászat hangulatát: a csomagtartók szegélyeit és egyéb faszerkezeteket vadászati motívumvilágot idéző fafaragásokkal látták el, valamint trófeákat és látványos ismeretterjesztő tablókat helyeztek el.



A tablók bemutatják a magyar erdők vadállományát, valamint a vadászat hagyományos eszközeit, érdekességeit.



A vadfajok közül megjelenik a gímszarvas, az őz, a vaddisznó és a dámvad, de megismerhetik az érdeklődők a muflont és az erdei szalonkát is.



A vadászati érdekességek sorában külön tablót szenteltek egyebek mellett a vadászetikának és a hagyományos vadászati módoknak.



"A vadászati személykocsik terveink szerint különvonati és menetrend szerinti forgalomban egyaránt közlekednek majd a Lillafüredi Állami Erdei Vasút vonalain, elsősorban a tavaszi-téli időszakban" – mondta Zay Adorján, az ÉSZAKERDŐ Zrt. vezérigazgatója.


Legutóbbi módosítás: 2016-07-27 11:42

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline