kisvasut.hu
Programajánlat
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felcsút ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kecskemét ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagycenk ~ Nyíregyháza ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob-Nagybörzsöny ~ Tiszakécske ~
Főoldal
Menetrendek
Vasúttörténet
Rendezvények
Kisvasúti napok
KBK
Szakmai oldal
Képtár
Térképtár
Irattár
Linktár
Cikkarchívum
Újdonságok
GyIK
Partnereink





English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

A Mikulás is Gyermekvasúton érkezik!

2014.11.20 (Halász Zsolt dr.)



PROGRAMVÁLTOZÁS! Kérjük kövesse a gyermekvasut.hu oldalt!
2014. december 6-án szombaton és 7-én vasárnap a Mikulás ismét ellátogat a Gyermekvasútra. A Mikulásvonaton a gyerekek és szüleik együtt utazhatnak a Mikulással és segítőivel, a krampuszokkal.

Mikulásvonat indul Hűvösvölgy állomásról

Mikulásvonat indul Hűvösvölgy állomásról
Fotó: Joó Ádám (2010.12.05.)

A vonat indulása előtt és beszállás után a gyerekek a krampuszokkal együtt várják a Mikulás érkezését. Közös énekléssel, versmondással, játékkal készülnek a fogadására. Menet közben a Mikulás minden kisgyerekhez eljut. Elbeszélget velük, majd megajándékozza őket egy-egy hagyományos, édességből és gyümölcsből álló mikuláscsomaggal. Hűvösvölgyben a mikulásvonat indulása előtt, avagy érkezése után szintén közös játékra hívjuk a gyerekeket. Az állomás előtti téren krampuszok foglalkoztatják őket, táncolnak és énekelnek velük. Közös utazás a Mikulással A rendezvényre természetesen a szülőket és nagyszülőket is várjuk. Ajándékcsomagot ugyan csak a gyerekek kapnak a Mikulástól, de az utazás a felnőtteknek is különleges élményt jelent.

A mikulásvonatok a téli menetrendben meghirdetett rendes személyszállító vonatokon felül közlekednek. Menetrend szerint csak a két végállomáson, Széchenyi-hegyen vagy Hűvösvölgyben lehet a vonatra fel- és leszállni.

Indulási idők:

Hűvösvölgy állomásról: 8:20, 9:00, 10:25, 11:10,12:45, 14:05, 15:30, 16:30-kor

Széchenyi-hegy állomásról: 9:15, 10:05, 11:35, 12:25, 14:00, 15:20, 16:40, 17:35-kor

A mikulásvonatok elővételben váltott jeggyel vehetők igénybe. A részvételi jegy tizennégy éven aluli gyerekek részére 1200 Ft, tizennégy éven felüliek részére 1600 Ft. Tekintettel a rendezvény jellegére, a mikulásvonatra a hat éven aluli gyerekek részére is kell jegyet váltani.

Jegyek a Broadway Jegyirodában személyesen, honlapjukon on-line, valamint a hűvösvölgyi Gyermekvasutas Otthonépületben válthatók.

Részletek a Gyermekvasút honlapján olvashatók.

Legutóbbi módosítás: 2014-11-20 13:18

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
Vasútkereső térkép

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline