Kemencei Erdei Múzeumvasút
Kemence
Megközelítés
Menetrend
Díjszabás
Programok
Vasúttörténet
Műszaki adatok
Járművek
Üzemeltető
Szállások
Látnivalók
Támogatók
Elérhetőség
Cikkarchívum
Képtár
Linktár
Partnereink





Felhasználói belépés
E-mail:
Jelszó:
English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Téli szünet Kemencén

2006.10.07 (kisvasut.hu)



Október elsején elment az idei utolsó menetrend szerinti személyvonat a Kemencei Erdei Múzeumvasút vonalán. Az élet azonban nem áll meg: hamarosan építési munkák kezdődnek a felső szakaszon, illetve alkalmanként különvonatok is közlekednek majd. A következő nyílt rendezvény a december 2-án rendezendő Mikulásnap lesz.
A három Grácia - a P2-es, a MOFA-1-es és a P5-ös dízelmozdony

A három Grácia - a P2-es, a MOFA-1-es és a P5-ös dízelmozdony
Fotó: Fodor Illés (2006.09.10.)

Hamarosan megkezdődhet az 1999-es árvízben elmosott 4. és 5. híd felújítása - a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumtól nyert támogatásnak köszönhetően október közepére reményeink szerint elkészül majd a két hídhoz tartozó hídszerkezet. A hidakon a vágányok lefektetését, illetve a Feketevölgy panzió előtti alámosás megszüntetését a KBK tagjai fogják majd elvégezni. Nem áll egyenlőre elegendő forrás a rendelkezésünkre a leendő Feketevölgy végállomás kialakítására - a korábban itt álló kitérő 1999-ben teljesen megsemmisült -, illetve keressük a forrásokat a panzió előtti nyomvonal-korrekcióra is: itt a főépület gyalogosbejárója közvetlenül a vágányokra nyílik, ezért ez a pont kifejezetten balesetveszélyes. A problémát a vágányok néhány métterrel történő odébbhelyezésével és biztonsági korlát létesítésével kívánjuk megoldani.

Az ősz folyamán több gépészeti munkát is meg szeretnénk valósítani. Folytatjuk a PN-3-as mozdony felújítását, reményeink szerint a jármű jövőre forgalomba állhat. Kemence állomás hatodik vágányának meghosszabbításával egy ideiglenes vágányt kívánunk lefektetni a jelenleg múzeumként funkcionáló kovácsműhelybe, ahol a téli időszakban járműtárolást és felújítást végzünk majd - idén például a novemberben Felsőpetényből ide kerülő Pélpusztai kocsi összeszerelését szeretnénk itt befejezni.

Folyik a Sajóbábonyból érkezett Kisbábonyi kocsi felújítását is, mely jövőre a még mindig jelentős személykocsihiányt orvosolja majd.

A Kemencei Erdei Múzeumvasúton végzett munkákhoz bármilyen segítséget örömmel fogadunk. Egyesületünk kiemelkedően közhasznú besorolású, így az anyagi támogatások a hatályos jogszabályok szerint csökkentik az adóalapot (Számlaszámunk itt található). Örömmel vesszük a fizikai segítséget is, ebben az esetben a gépészeti munkákkal kapcsolatban Tóth Gábor (20/3885743), a pályamunkákkal kapcsolatban pedig Pap Dávid (20/5255877) ad információt.

Legutóbbi módosítás: 1999-01-01 00:00

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
A kiválasztott vasút helye kis térképen

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline