Kemencei Erdei Múzeumvasút
Kemence
Megközelítés
Menetrend
Díjszabás
Programok
Vasúttörténet
Műszaki adatok
Járművek
Üzemeltető
Szállások
Látnivalók
Támogatók
Elérhetőség
Cikkarchívum
Képtár
Linktár
Partnereink





English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Téli szünet Kemencén

2006.10.07 (kisvasut.hu)



Október elsején elment az idei utolsó menetrend szerinti személyvonat a Kemencei Erdei Múzeumvasút vonalán. Az élet azonban nem áll meg: hamarosan építési munkák kezdődnek a felső szakaszon, illetve alkalmanként különvonatok is közlekednek majd. A következő nyílt rendezvény a december 2-án rendezendő Mikulásnap lesz.
A három Grácia - a P2-es, a MOFA-1-es és a P5-ös dízelmozdony

A három Grácia - a P2-es, a MOFA-1-es és a P5-ös dízelmozdony
Fotó: Fodor Illés (2006.09.10.)

Hamarosan megkezdődhet az 1999-es árvízben elmosott 4. és 5. híd felújítása - a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumtól nyert támogatásnak köszönhetően október közepére reményeink szerint elkészül majd a két hídhoz tartozó hídszerkezet. A hidakon a vágányok lefektetését, illetve a Feketevölgy panzió előtti alámosás megszüntetését a KBK tagjai fogják majd elvégezni. Nem áll egyenlőre elegendő forrás a rendelkezésünkre a leendő Feketevölgy végállomás kialakítására - a korábban itt álló kitérő 1999-ben teljesen megsemmisült -, illetve keressük a forrásokat a panzió előtti nyomvonal-korrekcióra is: itt a főépület gyalogosbejárója közvetlenül a vágányokra nyílik, ezért ez a pont kifejezetten balesetveszélyes. A problémát a vágányok néhány métterrel történő odébbhelyezésével és biztonsági korlát létesítésével kívánjuk megoldani.

Az ősz folyamán több gépészeti munkát is meg szeretnénk valósítani. Folytatjuk a PN-3-as mozdony felújítását, reményeink szerint a jármű jövőre forgalomba állhat. Kemence állomás hatodik vágányának meghosszabbításával egy ideiglenes vágányt kívánunk lefektetni a jelenleg múzeumként funkcionáló kovácsműhelybe, ahol a téli időszakban járműtárolást és felújítást végzünk majd - idén például a novemberben Felsőpetényből ide kerülő Pélpusztai kocsi összeszerelését szeretnénk itt befejezni.

Folyik a Sajóbábonyból érkezett Kisbábonyi kocsi felújítását is, mely jövőre a még mindig jelentős személykocsihiányt orvosolja majd.

A Kemencei Erdei Múzeumvasúton végzett munkákhoz bármilyen segítséget örömmel fogadunk. Egyesületünk kiemelkedően közhasznú besorolású, így az anyagi támogatások a hatályos jogszabályok szerint csökkentik az adóalapot (Számlaszámunk itt található). Örömmel vesszük a fizikai segítséget is, ebben az esetben a gépészeti munkákkal kapcsolatban Tóth Gábor (20/3885743), a pályamunkákkal kapcsolatban pedig Pap Dávid (20/5255877) ad információt.

Legutóbbi módosítás: 1999-01-01 00:00

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
A kiválasztott vasút helye kis térképen

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline