kisvasut.hu
Programajánlat
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felcsút ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kecskemét ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagycenk ~ Nyíregyháza ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob-Nagybörzsöny ~ Tiszakécske ~
Főoldal
Menetrendek
Vasúttörténet
Rendezvények
Kisvasúti napok
KBK
Szakmai oldal
Képtár
Térképtár
Irattár
Linktár
Cikkarchívum
Újdonságok
GyIK
Partnereink





English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Különvonat Mahócára! Több, mint 6 évnyi üzemszünet után először!

2014.10.02 (Jakóts Ádám)



Az ÉSZAKERDŐ Zrt. az októberi hosszú hétvége szombatján – október 25-én – különvonatot indít a Lillafüredi Állami Erdei Vasút menetrend szerinti járatok által nem érintett Parasznyai szárnyvonalára, immár egészen MAHÓCA állomásig!

FIGYELEM! Az október 25-ére meghirdetett vonatokra minden hely elkelt, oda már csak várólistára tudunk további jelentkezéseket felvenni, amelyeket csak lemondás esetén tudunk érvényesíteni. Október 26-án mentesitő vonat közlekedik!

A különvonat az Ortástetői bevágásban

A különvonat az Ortástetői bevágásban
Fotó: Chikán Gábor

A színpompás őszi gúnyába öltözött Bükk erdeiben zakatoló szerelvény több, mint hat év üzemszünet után lesz az első személyvonat, ami a vonal helyreállítását követően ismét eljut a vonal végpontjáig.

Időpont: 2014. október 25. szombat

Kedvezményes jegyek igénylésének határideje: 2014. október 23. 23:59

Jelentkezés / információ: kisvasut@eszakerdo.hu

E napon két alkalommal is indul majd különvonat Miskolc-Dorottya utca állomásról Mahócára, valamint lesz egy fotósvonat is a vasútfényképezés szerelmeseinek. A kisvasút barátai számára alighanem önmagában is hatalmas élményt jelent majd, hogy ismét kisvonattal utazhatnak a szárnyvonal teljes hosszán, de leendő utasainknak ezen felül további érdekes programokat is ajánlunk Mahóca – Varbó környékén. Szerelvényünk az időjárásnak megfelelő összeállításban, nyitott és zárt személykocsikból fog állni. Vonógépként a tervek szerint a LÁEV két C-50-es kismozdonya fog szolgálni. A program résztvevőinek a miskolci indulások előtt lehetőséget biztosítunk előre csomagolt lillafüredi füstölt pisztráng vásárlására is! A hal ára méretétől függően 800-1000 Ft,-/db.

VEZETETT PROGRAMOK MAHÓCÁN ÉS KÖRNYÉKÉN:

  • MAHÓCAI MÉNES
E programunkat a lovak szerelmeseinek ajánljuk. Mahóca állomásról erdei séta indul a mahócai méneshez, ahol a Varbói-tó fölött elterülő legelőn megismerhetjük Mahóca csodálatos lovait, az egyedi szépségű magyar Furioso-t, vagy az ősi legendák lovát, a türkmén Akhal-Tekét.
  • FOTÓSVONAT 
A délelőtti mahócai érkezés után a szerelvény egyik része fotósvonatként tesz egy fordulót Mahóca – Ortástető – Mahóca viszonylatban. Az út során a hat éve nem járt szakasz legszebb pontjain lesz lehetőség a szerelvény megörökítésére. A vonat Mahócára való visszatérte után egy kellemes andókúti szalonnasütés is belefér majd a programba. A vonatra csak a vasútfényképezés szerelmeseit várjuk!

AJÁNLOTT EGYÉNI PROGRAMOK MAHÓCA KÖRNYÉKÉN:

  • VARBÓ 
A Mahóca állomáshoz legközelebb fekvő település a Bükk északi lábánál elterülő takaros, mintegy ezer lelket számláló Varbó község. A kisvasút felől a bükki erdőket elhagyva rövidesen a szemünk elé tárul a szépséges Varbói-tó, melynek környéke nyugalmas sétára, pihenésre alkalmas. Partján könnyed kikapcsolódást nyújt a Horgász büfé és a nemrégiben megnyílt izgalmas Kalandpark. Vendégeinknek feltétlen ajánljuk, hogy keressék fel Varbót és a Kalandparkot! A Mahócáról való odajutáshoz várhatóan nosztalgia autóbusz is rendelkezésre fog állni! A Kalandparkba belépő a helyszínen váltandó, részletek ide kattintva érhetők el:
  • ANDÓKÚT
A szárnyvonal Mahóca előtti utolsó megállója Andókút. A mesébe illő kis erdei tisztáson forrás és forrástó található, patján erdei pihenőhellyel, kiépített szalonnasütő helyekkel. Kikapcsolódásra, erdei piknikezésre bátran ajánljuk vendégeinknek!
  • TANÖSVÉNY
Mahóca állomás és a kisvasút andókúti megállóhelye között húzódik a mintegy 2,7 kilométer hosszú Varbói Erdei Tanösvény. Bejárása során bepillantást nyerhetünk az erdőgazdálkodás és a környékbeli természeti szépségek világába.
  • FARKASGÖDÖR 
A kisvasutak világa iránt érdeklődő, szívesen túrázó utasainknak ajánljuk a nyomvonalbejárást a kisvasút néhai Mahóca – Farkasgödör-Örvénykő szakaszára. A mintegy nyolc kilométeres már megszűnt vonalszakaszon még ma is számos emléke fedezhető fel az egykori kisvasútnak.
  • KIRÁNDULÁS
Mahóca állomás kiváló kiindulópontja lehet az északi Bükk erdeibe induló kirándulásoknak. Könnyed túra keretében akár a Garadna völgyébe, vagy Lillafüredre is ellátogathatunk, ahonnan a hazatérésre a kisvasút fővonalán menetrend szerint közlekedő vonatokat is igénybe vehetik a szárnyvonali programra jegyet váltó utasaink. 
NOSZTALGIA AUTÓBUSZ BUDAPESTRŐL!

A Mahócára induló különvonatos utazás iránt érdeklődő budapesti, vagy budapest-környéki vendégeinknek egy különleges eljutási lehetőség adódik a rendezvényre: legalább 25 fő előzetes jelentkezése esetén egy veterán Ikarus 311-es típusú nosztalgia autóbusz indul Budapestről Miskolcra, majd a program végén vissza. A korhűen felújított autóbusz a nem mindennapi utazási élményen túl kiváló fotótémát nyújt majd a kisvonat szerelvénye mellett is.

Az autóbuszon való utazás díja a Budapest-Miskolc-Budapest útra egységesen 6000 Ft/fő.

Az autóbuszos eljutási lehetőség iránt érdeklődő vendégeinket kérjük, hogy jelentkezésüket a lehető leghamarabb adják le annak érdekében, hogy az autóbusz biztosan elindulhasson a kellő létszámmal! Az autóbusz 5:30-kor fog indulni Budapestről a Hősök teréről a Műcsarnok mellől. Miskolcról az utolsó különvonat visszaérkezése után indul vissza 17:45-kor. Érkezés Budapestre, a Hősök terére várhatóan 21:15-kor.

KIRÁNDULÓVONATOK menetrendje:

9:00-tól gyülekező Miskolc-Dorottya utca állomáson

  • jegyváltás előzetes regisztráció alapján
  • pisztrángvásárlás előzetes regisztráció alapján

9:30 Az 1. kirándulóvonat indulása Miskolcról Mahócára

11:00 Az 1. kirándulóvonat érkezése Mahócára

11:30 Az 1. kirándulóvonat visszaindulása Mahócáról Miskolcra

12:44 Az 1. kirándulóvonat visszaérkezése Miskolcra

13:10 A 2. kirándulóvonat indulása Miskolcról Mahócára

13:25/13:30 Papírgyár ‚ csatlakozás Garadna-Lillafüred felől

14:25 A 2. kirándulóvonat érkezése Mahócára

15:15 2. kirándulóvonat visszaindulása Mahócáról Miskolcra

16:30 2. kirándulóvonat visszaérkezése Miskolcra 16:30 (fotós-)kirándulóvonat visszaindulása Mahócáról Miskolcra

17:40 (fotós-)kirándulóvonat visszaérkezése Miskolcra

A FOTÓSVONAT menetrendje:

11:45 fotósvonat indulása Mahócáról Ortástetőre

12:45/13:00 Ortástető

14:00 fotósvonat visszaérkezése Mahócára

16:30 (fotós-)kirándulóvonat visszaindulása Mahócáról Miskolcra

17:40 (fotós-)kirándulóvonat visszaérkezése Miskolcra

A menetrend tájékoztató jellegű. Az esetleges változásokról indulás előtt, illetve a helyszínen minden jelentkezőt időben értesítenünk.

RÉSZVÉTELI DÍJAK:

Kedvezményes árú jegyek a kirándulóvonatra: Felnőtteknek 2100 Ft,-/fő, gyermekeknek (14 éves kor alatt) 1200 Ft,-/fő Érvényes a Miskolc-Dorottya utca – Mahóca, vagy a Mahóca – Miskolc-Dorottya utca közti egyszeri menettérti utazásra bármely kirándulóvonaton a program szerinti útmegszakításokkal. Egyszeri, megszakítás nélküli utazásra Garadna – Miskolc-Dorottya utca között is érvényes.

Kedvezményes árú fotósvonati kiegészítő jegy: Egységesen 1100 Ft,-/fő Érvényes kirándulóvonati jegy váltása mellett a fotósvonaton Mahóca – Ortástető – Mahóca viszonylatban.

Kedvezményes jegy váltásának feltétele az előzetes regisztráció!

Kedvezményes jegyek legkésőbb 2014. október 23-án 23:59-ig igényelhetők. Az ezután, vagy a helyszínen jelentkezők csak a szabad helyek függvényében és teljes áron vehetnek részt a programon!

A teljesárú jegyek díja: felnőtt: 2400,-, gyermek: 1400,-, fotós: 1400 Ft,-/fő. Jegyváltás előzetes regisztráció alapján indulás előtt (9:00 órától) az állomáson.

4 éven aluli gyermekek számára a különvonatokon való utazás díjmentes.

Kutya felnőttjegy váltása esetén szállítható, azonos váltási feltételekkel (2100 / 2400 Ft,-/kutya áron).

Kerékpár gyermekjegy váltása esetén szállítható, azonos váltási feltételekkel (1200 / 1400 Ft,-/kerékpár áron), ám korlátozott számban.

JELENTKEZÉSKOR KÉRJÜK MEGADNI: a jelentkezők pontos számát, megjelölve, hogy felnőtt-, vagy gyermekjegyre jogosult-e az illető, melyik vonattal kíván Miskolcról Mahócára, ill. Mahócáról Miskolcra utazni, részt kíván-e venni a fotósvonaton, jelentkezik-e a Budapestről induló nosztalgia autóbuszra, részt kíván-e venni a mahócai ménes bemutatásán, el kíván-e látogatni a varbói Kalandparkba, illetve, hogy szeretne-e vásárolni füstölt pisztrángot és ha igen, mennyit.

Jelentkezés / információ: kisvasut@eszakerdo.hu

Legutóbbi módosítás: 2014-10-02 10:12

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások.

Ön is hozzászólhat

Az e-mail címet csak az Önnel való kapcsolatfelvételre használjuk, nem jelenik meg és nem adjuk ki. Használható HTML címkék (tag): i és b, a megengedett legnagyobb hossz 1000 karakter.

Az Ön neve:
E-mail címe:
Hozzászólás:
Mennyi huszonhét meg harminckettő?
Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
Vasútkereső térkép

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline