Gemenci Állami Erdei Vasút
Gemenc
Megközelítés
Menetrend
Díjszabás
Vasúttörténet
Műszaki adatok
Járművek
Üzemeltető
Elérhetőség
Képtár
Partnereink





English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Megnyílt Gemenc északi kapuja

2014.09.29 (Beszédírók Kft.)



Átadták a Gemenc Zrt. „A természet ölelésében Baja – Gemenc – Szekszárd, ökoturisztikai fejlesztések az ártéren” című projektjének II. ütemét. Keselyűsön, a Gemenci Állami Erdei Vasút megállója mellett olyan gyalogos, kerékpáros és kisvasúttal utazó turisták számára épült a pihenő- és információs központ, akik Budapest, Szekszárd és a Nyugat-Dunántúl felől érkezve lépnek be a Gemenci erdő területére.

Az új felvételi épület Keselyűsön

Az új felvételi épület Keselyűsön
Fotó: Beszédírók Kft. (2014.09.19.)

Csonka Tibor, a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. vezérigazgatója avatóbeszédében kiemelte: „A Gemenc Zrt. számára fontos az ökoturisztikai, a természetvédelmi szemléletformálás és a társadalmi felelősségvállalás eszméje. Ezért mi erdészek, ökoturisztikai szakembereinkkel együtt arra törekszünk, hogy a Gemenci erdő páratlan növény- és állatvilága – a megfelelő védelem mellett – bemutatható legyen a nagyközönség számára, hiszen Gemenc nemzeti kincsünk.”

A Keselyűsi Fogadóépület a Szekszárd felől érkező vendégek és az EuroVelo 6 kerékpárútra csatlakozók, valamint a Kéktúra nyomvonalon Pörböly felé továbbinduló kerékpárosok, gyalogos túrázók pihenő- és információs központja. A létesítmény jegypénztárral, büfével és parkolókkal várja a túrázókat.

A bázisról könnyen megközelíthető a Forgó-tavi tanösvény, ahol úgy alakították ki a túrautat, hogy a tó vízszintje felett lehessen gyalogolni egy fedezékig, ahol háborítatlanul lehet megszemlélni a vízimadarakat, a szomját oltó gímszarvast vagy éppen a dagonyázó vadmalacokat. További túralehetőség a Sió holtág mellett épült új madármegfigyelő torony, valamint a szintén új, a holtág partján lévő keselyűsi tanösvény is.

Az új létesítményt ünnepélyesen átadta Dr. Bitay Márton Örs, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára, Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára Csonka Tibor, a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. vezérigazgatója valamint Ács Rezső, Szekszárd Megyei Jogú Város alpolgármestere.

Legutóbbi módosítás: 2014-09-29 14:25

Hozzászólások

Abaházi Jánosné (2014-09-29 14:34:26)

Már nagyon vártuk, hogy elkészüljön!!!

Ön is hozzászólhat

Az e-mail címet csak az Önnel való kapcsolatfelvételre használjuk, nem jelenik meg és nem adjuk ki. Használható HTML címkék (tag): i és b, a megengedett legnagyobb hossz 1000 karakter.

Az Ön neve:
E-mail címe:
Hozzászólás:
Mennyi harminchét meg tizenhét?
Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
A kiválasztott vasút helye kis térképen

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline