Gyöngyös, Mátravasút
Gyöngyös
Megközelítés
Menetrend
Díjszabás
Elérhetőség
Képtár
Partnereink





English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

III. Mátrai Erdészeti Nyílt Nap

2014.09.15 (Karap Krisztián)



Az EGERERDŐ Zrt. idén is megrendezte mátrai nyílt napját, rendhagyó módon a Magyar Turizmus Zrt. országos Kisvasutak Napja vándorprogramjával közösen.

Az év fájának ültetése

Az év fájának ültetése
(2014.09.06.)

9 óra 45 perckor gördült be az első vasúti szerelvény, majd személyautókkal és buszokkal érkező gyermekcsoportokkal és családokkal hamar megtelt a Mátrafüredi park.

A 10 óra után kezdőd megnyitó ünnepségen Dr. Jung László, az EGERERDŐ Zrt. vezérigazgatója beszélt a jelenlévőknek az elmúlt évek fejlesztéseiről, a Mátravasút megújulásáról, és az EGERERDŐ Zrt. közjóléti fejlesztéseiről. Megköszönte a Zalaerdő Zrt. támogatását, Rosta Gyula vezérigazgató úrnak, aki személyesen is jelen volt Mátrafüreden. Ugron Ákos úr a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős helyettes államtitkára személyesen tisztelte meg a jelenlévőket és méltatta az állami erdőgazdaságok, köztük az EGERERDŐ Zrt. közjóléti fejlesztések terén elért sikereit. Horváth László úr a terület országgyűlési képviselője és Bozsik István, Gyöngyös város alpolgármestere szintén köszöntötték a szépszámú gyermeksereget és szüleiket, tanáraikat.

A megnyitó után vendégeink közösen elültették a parkban a 2014-es Év Fájának választott mezei juhar egy csemetéjét, majd Rosta Gyula vezérigazgató Úrral kiegészülve átadták a megújult Mátrafüredi Állomás megállóépületét.

A Mátravasút járatai egész nap telt kocsikkal közlekedtek, mindkét felújított állomást és a renovált gördülőállományt az utazóközönség számára bemutatva. Mátrafüreden a parkban 11 állomáson vezették be erdész szakembereink az erdőgazdálkodás rejtelmeibe a kicsiket és nagyokat egyaránt. Megtudhatták vendégeink, hogy Magyarországon az erdő területe törvényi keretek között közel 100 éve folyamatosan gyarapodik, hogy az átlag magyar állampolgár évente 1 m3 fát használ el és sok egyéb fontos információt az erdőről, az erdészek munkájáról.

Bemutatkozott hazánk több erdei kisvasútja és turisztikai látványossága. Délben Gyöngyi gőzös örökbefogadási ceremóniáján vehettek részt a látogatók, megcsodálhatták az idős gőzöst új pompájában. A gyerekek nagy örömére a színpadtól távol álló mozdony az örökbefogadóknak háromszoros füttyel köszönte meg támogatásukat!

Akik nem tudtak Mátrafüreden részt venni a Nyílt Napon, azok se keseredjenek el, október 2-án csütörtökön Egerben, az Érsekkertben újra Erdészeti Nyílt Nap!


EGERERDŐ Zrt.

Eger, Kossuth u. 18

Legutóbbi módosítás: 2014-09-15 07:13

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások.

Ön is hozzászólhat

Az e-mail címet csak az Önnel való kapcsolatfelvételre használjuk, nem jelenik meg és nem adjuk ki. Használható HTML címkék (tag): i és b, a megengedett legnagyobb hossz 1000 karakter.

Az Ön neve:
E-mail címe:
Hozzászólás:
Mennyi huszonnégy meg harminchárom?
Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
A kiválasztott vasút helye kis térképen

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline