Lillafüredi ÁEV
Lillafüred
Megközelítés
Menetrend
Díjszabás
Vasúttörténet
Elérhetőség
Képtár
Cikkarchívum
Partnereink





English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Nyárköszöntő kisvasúti nap Lillafüreden

2013.05.03 (Jakóts Ádám)



2013. május 25-én szombaton szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a LÁEV nyárköszöntő kisvasúti napjára az Északerdő Zrt. és a LÁEV baráti köre! Ez alkalomból ismét különvonat indul a menetrend szerinti vonatok által nem járt szárnyvonalon fekvő Ortástető állomásig, ahonnan különleges erdei programokkal készülünk utasainknak, természetbarátoknak és vasútfotósoknak egyaránt!


Fotó: Halász Zsolt dr. (2012.05.05.)

A kirándulóvonat Ortástető állomásig viszi utasait. Ortástetőtől vendégeink az alábbi programok közül választhatnak:

  • Kirándulás a kisvasút mentén Andókútig, ahol a forrás vizéből táplált kis tó partján hozzáértő kezek által bográcsban főzött vadpörkölttel várjuk vendégeinket. A kellemes erdei falatozás, piknikezés mellett lehetőség lesz a Varbói Tanösvény bejárására is szakavatott vezető kalauzolásával.
  • Fotósvonat Ortástető – Csanyik-Erdei Iskola – Ortástető között, majd kirándulás szintén Andókútra, ahol ugyancsak ebéddel várjuk a kedves vasútbarátokat is.
  • egyéni, szabad program

Az Andókúton elköltendő ebéd alapanyagát az Északerdő Zrt. biztosítja, így az jelképes áron, fejenként 200 forintért fogyasztható.

Ugyancsak e napon a woodyka.hu honlap és a Lillafüred Pictures szervezésében zenés barlangtúrára kerül sor a fokozottan védett Lilla-barlangban. Erről a programról további információk és jelentkezés az alábbi linken: www.woodyka.hu

Barlangtúra plakát (jpg file)

Ortástető – Csanyik-Erdei Iskola – Ortástető viszonylatban fotósvonatot indítunk, útközben többszöri fotómegállásokkal! Erre az útra elsősorban a vasúti fényképezés szerelmeseit várjuk!

A különvonat szerelvénye az időjárásnak megfelelő összeállításban, lehetőség szerint főként nyitott személykocsikból fog állni. Vonógépként jelen tervek szerint a két C-50-es kismozdony fog szolgálni.

A programon való részvétel feltétele az előzetes regisztráció, amelyet a lillavonat@gmail.com ímélcímen lehet megtenni.

A rendezvényről minden további, részletes és naprakész tudnivaló, valamint a részvételi díjak megtalálhatók a www.jakadam.hu honlapon.

 

Legutóbbi módosítás: 2013.05.04. 19:17

Hozzászólások

Csonka Pálné (2013-05-08 14:09:17)

Gyönyörű természet-járások, diákkorom dédelgetett emlékei köszönnek rám, továbbítom a volt osztálytársaknak is!

Ön is hozzászólhat

Az e-mail címet csak az Önnel való kapcsolatfelvételre használjuk, nem jelenik meg és nem adjuk ki. Használható HTML címkék (tag): i és b, a megengedett legnagyobb hossz 1000 karakter.

Az Ön neve:
E-mail címe:
Hozzászólás:
Mennyi negyvenhét meg harmincnégy?
Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
A kiválasztott vasút helye kis térképen

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline