Kemencei Erdei Múzeumvasút
Kemence
Megközelítés
Menetrend
Díjszabás
Programok
Vasúttörténet
Műszaki adatok
Járművek
Üzemeltető
Szállások
Látnivalók
Támogatók
Elérhetőség
Cikkarchívum
Képtár
Linktár
Partnereink





English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Rajzolj 100 éves kisvasutat! - rajzpályázat

2013.03.29 (Karap Krisztián)



Az Ipoly Erdő Zrt. és a Kisvasutak Baráti Köre Egyesület pályázatot hirdet „Rajzolj 100 éves kisvasutat” címmel óvodások, valamint alsó és felső tagozatos tanulók számára.

Sági János a még vezetőfülkével is rendelkező P-5-ös mozdonnyal Hamuház állomáson

Sági János a még vezetőfülkével is rendelkező P-5-ös mozdonnyal Hamuház állomáson
Fotó: archív

Kedves Gyerekek!

A Kemencei Erdei Múzeumvasút ma is üzemelő fekete-völgyi szakaszának építése 100 évvel ezelőtt kezdődött. A jubileumi év alkalmából várjuk alkotásaitokat, melyeken keresztül bepillantást nyerhetünk az elmúlt 100 év történéseibe!

A pályamű témája lehet az erdei vasút építése; a vasúti járművek és szerelvények bemutatása; az erdőben, erdei vasúton, rakodókon és fatelepen dolgozó brigádok élete; a faanyag közelítésének, felterhelésének és szállításának módjai; az erdei vasút és a ló kapcsolata; az erdei vasút napjainkban betöltött szerepe.

A kisvasút történetének megismeréséhez látogass el az alábbi honlapokra: www.kisvasut.hu, www.ipolyerdo.hu

Az alkotások bármilyen technikával készülhetnek (grafitceruza, színes ceruza, filctoll, zsírkréta, pasztellkréta, vízfesték, akril festék, akvarellfesték, kollázs illetve vegyes technika.) A papír mérete ne haladja meg az A/3 formátumot. Az alkotás hátuljára kérjük, minden esetben írjátok rá a mű készítőjének nevét, életkorát, iskoláját és osztályát, valamint a mű címét! Egy pályázó max. 3 pályaművel indulhat!

Az értékelés során az ötletességet, a kivitelezést, valamint a választott témában a helyi specialitásokra történő utalásokat is figyelembe vesszük.

A szakmai zsűri az alábbi kategóriákban választ nyerteseket:

  • óvoda
  • általános iskola 1-2. osztály
  • általános iskola 3-4. osztály
  • felső tagozat

A kategóriák 1-3. helyezettjei családi belépőjegycsomagokat, kisvasutazásra feljogosító menetjegyeket, valamint rajzeszközöket vehetnek át.

Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy az alkotások beküldésével átadják rajzuk felhasználási jogát a kiírónak; továbbá elfogadják, hogy a beküldött pályaművek nem kerülnek megőrzésre, visszaküldésre.

Az alkotásokkal együtt várjuk a kitöltött pályázati adatlapot is, mely letölthető a www.ipolyerdo.hu honlapról, vagy beszerezhető az KEMV állomásán.

A pályaművek beérkezési határideje: 2013. június 30.

A pályaműveket postai úton kérjük az alábbi címre eljuttatni: Ipoly Erdő Zrt. Kemencei Erdészet, 2638 Kemence, Fő út 274.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre és a díjak kiosztására 2013. július 27-én, a Kemencei Erdei Múzeumvasút napján kerül sor. A nyerteseket előzetesen postán vagy e-mailben értesítjük.

A beérkezett rajzok legjobbjaiból 2013. szeptember 30-ig, a Kemencei Erdei Múzeumvasúton kiállítást rendezünk, ahol a kisvasútra érkező látogatók által leadott szavazatok alapján közönségdíjat adunk át, melyet a nyertes az Európai Erdők Hetén vehet át.

Bővebb információ a pályázattal kapcsolatban:

Erősné Dobson Zsófia, erdei iskola vezető
Ipoly Erdő Zrt. Kemencei Erdészet
27/365-161
kemence[kukac]ipolyerdo.hu

Letölthető anyagok a pályázathoz:

Legutóbbi módosítás: 2013.03.29. 16:13

Hozzászólások

Bogdán Krisztina (2013-04-11 16:29:40)

Nagyon jo let ez a rajz!!!!(:(:(:(:

Ön is hozzászólhat

Az e-mail címet csak az Önnel való kapcsolatfelvételre használjuk, nem jelenik meg és nem adjuk ki. Használható HTML címkék (tag): i és b, a megengedett legnagyobb hossz 1000 karakter.

Az Ön neve:
E-mail címe:
Hozzászólás:
Mennyi negyvenhét meg huszonkilenc?
Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
A kiválasztott vasút helye kis térképen

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline