Kemencei Erdei Múzeumvasút
Kemence
Megközelítés
Menetrend
Díjszabás
Programok
Vasúttörténet
Műszaki adatok
Járművek
Üzemeltető
Szállások
Látnivalók
Támogatók
Elérhetőség
Cikkarchívum
Képtár
Linktár
Partnereink





English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Új menetjegyek a kisvasúton

2006.06.13 (kisvasut.hu)



A Kemencei Erdei Múzeumvasút vonalán június 17-től menettérti kéregjegyek is kaphatók. Eddig az oda-vissza utakra két menetjegyet kellett kiadni, a jövőben azonban egy is elég lesz.
A Kemencei Erdei Múzeumvasút új menettérti jegyei

A Kemencei Erdei Múzeumvasút új menettérti jegyei
(2006.06.17.)

A kisvasúton az utasok többsége oda-vissza utazást tesz, a pénztárban eddig két darab menetjegyet kaptak. A menettérti jegyek rendszeresítésével leegyszerűsödik a jegyvizsgálók dolga, illetve utasainknak sem kell több jegy közül keresgélniük azt, amelyik éppen az adott útra szól. Nem utolsó szempont az sem, hogy kisebb kiadást jelent a menetjegyek elkészítése Egyesületünk számára. (A kéregjegynek - azaz a kemény kartonlapra nyomtatott menetjegynek - meglehetősen drága az előállítása, a múzeumvasúton azonban ragaszkodunk hozzájuk, mivel ezek azok a „hagyományos” jegyek, amelyet a legtöbb utas még gyerekkorából is ismer.)

Az új menettérti jegy külleme megegyezik az eddig használt jegyfajtákéval, a kedvezményes okkersárga, a teljes árú pedig zöld színű előlappal rendelkezik. A jegyeken a MÁV kéregjegyein használatos menettérti szimbólumot tüntettük fel. A jegyek kezelése az oda- és visszautat jelképező O és V betű kilyukasztásával történik. Menettérti kéregjegyet csak 5 kilométeres távolságra lehet kapni, a 2 kilométeres menettérti jegyeket továbbra is két darab jegy formájában adjuk ki. A kedvezményes menettérti jegy ára 400, a teljesárúé pedig 600 forint  lesz ebben az évben.

Legutóbbi módosítás: 1999-01-01 00:00

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
A kiválasztott vasút helye kis térképen

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline