kisvasut.hu
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felcsút ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kecskemét ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagycenk ~ Nyíregyháza ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob-Nagybörzsöny ~ Tiszakécske ~
Főoldal
Menetrendek
Vasúttörténet
Rendezvények
Kisvasúti napok
KBK
Szakmai oldal
Képtár
Térképtár
Irattár
Linktár
Cikkarchívum
Újdonságok
GyIK
Partnereink





English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Jelentős turisztikai siker Gemencen

2012.08.03 (Beszédírók Kft.)



Először történt meg, hogy a Duna Kalocsa-Mohács közötti szakaszán szállodahajóval érkezzenek turisták a régióba. A 110 méteres Amadeus Elegant 2012. július 28-án első ízben kötött ki a Gemenc Zrt. Gemenc Dunapart hajóállomásán, ahol a fedélzetről közel 100 amerikai turista lépett a partra.

Az Amadeus Elegant szállodahajó kikötött Gemenc Dunapart hajóállomáson 2012. július 28-án. Először történt meg, hogy a Duna Kalocsa-Mohács közötti szakaszán szállodahajóval érkezzenek turisták a régióba.

Az Amadeus Elegant szállodahajó kikötött Gemenc Dunapart hajóállomáson 2012. július 28-án. Először történt meg, hogy a Duna Kalocsa-Mohács közötti szakaszán szállodahajóval érkezzenek turisták a régióba.
(2012.07.28.)

A látogatók - az erdőgazdaság turisztikai szakembereinek vezetésével - a Gemenci Erdei Vasút "Rezét" nevű gőzösével kirándultak a Gemenci erdő rengetegén keresztül a pörbölyi Ökoturisztikai Központba. Itt Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejének állat- és növényvilága mellett a tüzes szekszárdi borokkal is megismerkedtek az USA-ból érkezett látogatók. Ez az esemény egyedülálló turisztikai sikert jelent nemcsak az erdőgazdaságnak, hanem a régiónak is.

A közel száz amerikai turista a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjában találkozott újból azokkal az útitársaikkal, akik még Fajszon hagyták el a szállodahajót, hogy főleg tandemkerékpárokkal fedezzék fel az Alsó-Duna völgyének csodálatos táját. A különleges ökoturisztikai programból nem hiányozhatott a szekszárdi borkultúra bemutatása sem. A Németh János Pincészet borai nagy sikert arattak a lelkes és nagyon érdeklődő turisták között. A megfáradt vendégek a szállodahajóig tartó visszautat is az erdei kisvasúton tették meg.

Legutóbbi módosítás: 2012.08.03. 10:01

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások.

Ön is hozzászólhat

Az e-mail címet csak az Önnel való kapcsolatfelvételre használjuk, nem jelenik meg és nem adjuk ki. Használható HTML címkék (tag): i és b, a megengedett legnagyobb hossz 1000 karakter.

Az Ön neve:
E-mail címe:
Hozzászólás:
Mennyi tizenhat meg tíz?
Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
Vasútkereső térkép

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline