Lillafüredi ÁEV
Lillafüred
Megközelítés
Menetrend
Díjszabás
Vasúttörténet
Elérhetőség
Képtár
Cikkarchívum
Partnereink





English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

EU közlekedési attasék látogatása a Lillafüredi ÁEV-nél

2011.06.28



Az Európai Unió Tanácsának magyar soros elnöki ciklusának záró rendezvényéhez kapcsolódva Miskolcra látogatott az unió országainak közlekedési attasé delegációja 2011. június 24-én, pénteken. A vendégek először részt vettek különböző közlekedési és idegenforgalmi programokon, majd Ikarusz 31 és 620 típusú, veterán autóbuszokkal érkeztek meg az ÉSZAKERDŐ Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasút Dorottya utcai állomására.

Az Mk48,2021 Lillafüreden

Az Mk48,2021 Lillafüreden
Fotó: Abonyi László (2011.06.24.)

A LÁEV állomáson a vendégeket Pfliegler Péter városüzemeltetésért felelős alpolgármester, valamint Mátrai Imre a kisvasút üzemigazgatója fogadta. A delegáció tájékoztatást kapott a LÁEV működéséről és az uniós támogatással, magyar mérnökök és szakemberek által kifejlesztett és megvalósított, fékezési energiát hasznosító hibrid hajtású mozdonyról. Az üzemviteli tapasztalatokkal is megismerkedhettek a Lillafüred állomásig tartó próbaúton. A vendégek elismeréssel nyilatkoztak a fejlesztési eredményekről. A látogatás az ÉSZAKERDŐ Zrt. Lillafüredi Ökoturisztikai Központjában a vasúttörténeti kiállítás megtekintésével és a régió természeti értékeinek bemutatásával folytatódott Robák Ferenc külügyminiszteri biztos kíséretében.

Az Északerdő Zrt. képei az eseményről

Forrás: Északerdő Zrt.

Legutóbbi módosítás: 2011.06.28. 18:43

Hozzászólások

Kircsi László (2011-07-08 13:46:41)

Egyes helybéli emberektől azt hallottam,hogy ezt a példásan felújított,hibriddé átépített Mk2021-es mozdonyt csak dísznek tartják a LÁEV-nél.Nem is igazán közlekedik,vagy csak gépmeneteken próbálgatják.Esetleg,ehhez hasonló protokollcélokat szolgál.Azt is rebesgetik,hogy talán nem sikerült valami jól ez az átépítés,és azért nem nagyon használják,bár lehet ez csak a helyiek elképzelése,nem tudom.Aki tud ezzel kapcsolatban valamit az írjon bátran,engem is érdekelne ezen hírek valóságtartalma.

Ön is hozzászólhat

Az e-mail címet csak az Önnel való kapcsolatfelvételre használjuk, nem jelenik meg és nem adjuk ki. Használható HTML címkék (tag): i és b, a megengedett legnagyobb hossz 1000 karakter.

Az Ön neve:
E-mail címe:
Hozzászólás:
Mennyi huszonhét meg harmincnyolc?
Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
A kiválasztott vasút helye kis térképen

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline