kisvasut.hu
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felcsút ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagycenk ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob-Nagybörzsöny ~
Főoldal
Menetrendek
Vasúttörténet
Rendezvények
Kisvasúti napok
KBK
Szakmai oldal
Képtár
Térképtár
Irattár
Linktár
Cikkarchívum
Újdonságok
GyIK
Partnereink

English Deutsch Român Nyomtatható változat

Megújulnak a kisvasutak

Megújulnak a kisvasutak

A Kormány döntött: költségvetési forrásból nyolc kisvasút felújítása kezdődhet meg idén. A Kormány 1467/2017. (VII. 25.) határozata alapján megkezdődhet a budapesti Gyermekvasút, a nagycenki Széchenyi Múzeumvasút, a lillafüredi, gyöngyösi, királyréti és kemencei erdei vasút, a debreceni Zsuzsi Vasút, valamint a Balatonfenyvesi GV somogyszentpáli vonalának felújítása.

(...)

Transzbörzsönyi Kisvasút: fontos információ

Transzbörzsönyi Kisvasút: fontos információ

A 2016-ban átadott Márianosztra – Nagyirtáspuszta (7 km hosszú) szakasszal megvalósult a természetjárók több évtizedes álma, újra végigutazható a Szob és Nagybörzsöny közötti erdei vasúti hálózat teljes, 22 kilométer hosszú vonala. A transzbörzsönyi vasút ma Magyarország egyik leglátványosabb hegyi pályája, a vonala szűk patakmedrek partján, sűrű erdőkben kanyarog, irányfordítóval és hármas hurokkal győzi le a meredélyeket.

(...)

Egy születésnap margójára

Egy születésnap margójára

A Vasúttörténeti Alapítvány szervezésében az elmúlt hétvégén ünnepelhettük a Bugaci Kispöfögő 75. születésnapját. Önmagában is nagyszerű, hogy sikerült ezt az emléknapot megszervezni, hiszen az elmúlt időszakban nem sok lehetőség volt hasonlóra. Köszönet az Alapítványnak és minden közreműködőnek az emléknap megszervezéséért.

(...)

Járműfelújítás Balatonfenyvesen

Járműfelújítás Balatonfenyvesen

Balatonfenyvesen elkészült az első nyíregyházi eredetű nyitott személykocsi felújítása. Rövidesen várható a másik ilyen kocsi elkészülte is. 

(...)

Tiszakécskén történik valami..... Frissitve!

.... ami nem feltétlenül tölt el bizakodással. A pálya megbontva, a járművek a szabad ég alatt rohadnak - sajnos szó szerint. Csak remélni merjük, hogy innen még van visszaút és nem kiskanálként vagy tűzifaként végzik. Ha a járművekre helyben már nincs szükség, kérjük vegyék fel velünk a kapcsolatot! 

(...)

Lillafüred: Pacsirta járatok

Új járatpárt indít az ÉSZAKERDŐ Zrt. Miskolc kisvasútján, a Lillafüredi Állami Erdei Vasúton. A "Pacsirta járat" fantázianevet viselő vonatpár 2017. július 1-jétől augusztus végéig hétvégéken és ünnepnapokon közlekdik.

(...)

Kisvasúti szezon Szlovákia kisvasútjain (2017)

A kisvasúti szezon északi szomszédunknál is elindul és számos érdekességet tartogat az utazóknak.

(...)

Kisvasúti szezon Erdély kisvasútjain (2017)

Elindult a kisvasúti szezon Erdély kisvasútjain. A következőkben erről szeretnénk egy rövid tájékoztatást adni.

(...)

Debrecen: 2017. évi programtervezet

Elkészült a Zsuzsi Erdei Vasút 2017. évi programtervezete.

(...)

Programajánlat

Pálháza: Kisvasúti nap

Pálháza: Kisvasúti nap

2017. augusztus 19-én tartják Pálházán az ÉSZAKERDŐ Zrt. összevont kisvasúti napját, amely a Lillafüredi és a Pálházi Erdei Vasút közös ünnepnapja.

(...)

Debrecen: Retro táncparti Hármashegyalján

Debrecen: Retro táncparti Hármashegyalján

Augusztus 19-én a Zsuzsi Erdei Vasút egy nagyszabású RETRO TÁNCPARTI-t szervez Hármashegyaljra.

(...)

Gyermekvasút: Tűzijáték-néző vonat

Gyermekvasút: Tűzijáték-néző vonat

2017. augusztus 20-án este tűzijáték-néző különvonat közlekedik. A Duna fölött megrendezett ünnepi tűzijáték a Nagy-Hárs-hegy oldalában, az úgynevezett panoráma ívben megálló különvonatból tekinthető meg. A kivilágított főváros és a tűzijáték együtt igazi látványosságot nyújt.

(...)

Gemenc: Kisvasutas sétahajózás

Gemenc: Kisvasutas sétahajózás

Augusztus 20-án egyedi programot kínál a Gemenci-erdő: kisvasúttal és sétahajóval csodálhatjuk meg az ártéri erdő szépségeit

(...)

Kaszó: Kisvasutazás az új kenyér jegyében

Kaszó: Kisvasutazás az új kenyér jegyében

A KASZÓ Zrt. által üzemeltetett Kaszói Állami Erdei Vasút az új kenyér és az államalapítás ünnepén kisvasutazásra hívja az érdeklődőket! A kirándulókat langallóval kínálják.

(...)

Akadálymentes kocsi a Vál-völgyi Kisvasúton

A Vál-völgyi Kisvasúton akadálymentes kocsi állítottak üzembe. Az alig egy éve indult Vál-völgyi Kisvasút ezáltal valóban mindenkinek könnyen használhatóvá válik – 2017 május elsejétől a mozgássérültek, vagy a magas koruk miatt mozgássérültekké vált idősek együtt szerezhetik meg a nosztalgia-utazás élményét családjukkal, barátaikkal.

(...)

Kisvasúti szezon Ausztriában (2017)

Elkezdődött a kisvasúti szezon Ausztria kisvasútjain. Az alábbi összeállításban ezek felfedezéséhez szeretnénk egy csokor információt nyújtani.

(...)

Csömödér: Ábel gőzös idén műszaki okok miatt nem közlekedik.

Az üzemeltető Zalaerdő zrt. tájékoztatása szerint Ábel gőzös az idei évben műszaki okok miatt nem közlekedik.

(...)

Lillafüred, Pálhaza: 2017. évi programtervezet

Elkészült a Lillafüredi és Pálházi Erdei Vasút 2017. évi programtervezete. A korábbi évek legnépszerűbb kisvasutas programjai, mint a szarvasbőgés-hallgató vonatozások, vagy a hagyományos téli és tavaszi mahócai vonatozások mellett nem feledkeztünk meg az olyan nagy sikerű újdonságokról sem, mint a lillafüredi Szerelemvonat. Ebben az évben új programok is várhatóak, mint a Márton-napi vonatozás, vagy az első pálházi fotótehervonattal!

(...)

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Küldjön képet!


Vasútkereső
Vasútkereső térkép

Hírlevél

E-mailban értesítjük új cikkeinkről, ha feliratkozik hírlevelünkre.


(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV